Matematika v ekonomiji in financah

Način študija:
Redni
Stopnja:
Univerzitetni
Univerza:
Univerza na Primorskem
Zavod:
Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Koper UP
Trajanje študija:
REDNI študij (3 leta)
ECTS kreditnih točk:
180 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
Diplomirani finančni matematik (UN)
Kraj izvajanja:
Koper

O študijskem programu

Temeljni cilj študijskega programa je vzgojiti strokovnjake, ki bodo sposobni reševati zahtevne matematične probleme, ki se pojavljajo v bančnem in zavarovalniškem sektorju, pri delovanju borze in borzno-posredniških hiš, in pri upravljanju pokojninskih in zdravstvenih skladov. Poleg tega bodo kandidati pridobili dovolj teoretičnih znanj za nadaljevanje študija na drugi stopnji.

Možnosti za zaposlitev je veliko. Diplomanti se lahko zaposlijo v bankah in zavarovalnicah, borzah in borzno-posredniških hišah, pokojninskih in zdravstvenih skladih, javni upravi in agencijah, logističnem sektorju in drugih področjih, kjer je potrebno temeljno poznavanje ekonomike in financ ter analitične sposobnosti, kot na primer v strateških in logističnih oddelkih večjih podjetij. Prav tako imajo odprte možnosti za zaposlitev v industrijskem sektorju, na primer v bioinformatiki in ostalih biotehnoloških sektorjih ter v strojništvu, če z izbirnimi predmeti pridobi ustrezna dodatna znanja in veščine.

Diplomanti lahko izberejo poklicno kariero, ki v osnovi ni vezana na področje končanega študija, saj so smisel za logično mišljenje, preudarnost, presojanje postopkov in rezultatov ter analitični pristop k reševanju problemov, ki jih pridobi vsak diplomant tega programa, tudi lastnosti, ki naj bi jih imeli vodilni delavci na mnogih področjih.

Vpisni pogoji

  • Opravljena splošna matura ali
  • opravljena poklicna matura v kateremkoli srednješolskem programu in izpit iz maturitetnega predmeta matematika – če je matematiko že opravil pri poklicni maturi, pa izpit iz kateregakoli maturitetnega predmeta – izbrani predmet ne sme biti predmet, ki ga je kandidat že opravil pri poklicni maturi, ali
  • pred 1.6.1995 uspešno zaključen katerikoli štiriletni srednješolski program.
Prejšnji članek
Naslednji članek
30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
473SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se