Mednarodno poslovanje

  Ekonomska fakulteta Ljubljana

  ⏲️ Vrsta in trajanje študija: REDNI in IZREDNI študij (2 leti) Ekonomska fakulteta Ljubljana
  ? ECTS kreditnih točk: 120 KT za celotni študij
  ? Pridobljen naziv: Magister poslovnih ved
  ?️ Kraj izvajanja: Ljubljana

  O študijskem programu

  Ste vedeli, da mednarodno poslovanje predstavlja pretežni del slovenskega gospodarstva? Ali veste, da je bilo blago za Zarino obleko kupljeno v Aziji, oblikovano v New Yorku, krojeno v Španiji, vi pa ste oblačilo kupili v Ljubljani? Vas zanima, kako se spoprijeti z vsemi temi procesi na področju mednarodnega poslovanja, njegovega financiranja, poslovodenja in trženja?

  Magistrski program Mednarodno poslovanje – misli globalno, deluj lokalno, živi glokalno – ponuja: spopadanje z izzivi mednarodne rasti – internacionalizacije podjetij in institucij; strateško razmišljanje in komuniciranje kot osnova za uravnoteženo vodenje in razvoj; motivacija k različnosti, kreativnosti, prodornosti, inovativnosti, voditeljstvu; koncept ‘učeče se organizacije’.

  Vpisni pogoji

  • Končan študijski program prve stopnje z ustreznih strokovnih področij in dosegel najmanj 180 kreditnih točk po ECTS ali kdor je končal dosedanji študijski program za pridobitev visoke strokovne izobrazbe z ustreznih strokovnih področij, ali
  • končan enakovreden študijski program z drugih strokovnih področij, naveden v prejšnji alineji, ter opravljene dodatne študijske obveznosti v obsegu 12 kreditnih točk po ECTS. Dodatne študijske obveznosti kandidati lahko opravijo med študijem na 1. stopnji, v programih za izpopolnjevanje ali z opravljanjem izpitov pred vpisom v magistrski študij in sicer pri predmetih Mikroekonomija 1 (6 ECTS) in Uvod v poslovanje (6 ECTS).
  Prejšnji članekUpravljanje kulturnih virov in arhivov
  Naslednji članekZgodovina Evrope in Sredozemlja
  marketing [afna] nevtron.eu

  Marketing