Molekularna genetika in biotehnologija

Način študija:
Izredni
Stopnja:
Doktorski
Univerza:
Univerza v Novi Gorici
Zavod:
Fakulteta za podiplomski študij UNG
Trajanje študija:
IZREDNI študij (4 leta)
ECTS kreditnih točk:
240 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
doktor znanosti / doktorica znanosti
Kraj izvajanja:
Nova Gorica

O študijskem programu

Podiplomski študijski program »Molekularna genetika in biotehnologija« je rezultat čezmejnega sodelovanja na področju molekularne biologije med Univerzo v Novi Gorici in Mednarodnim centrom za genetski inženiring in biotehnologijo (The International Centre for Genetic Engineering and Biotechnology, ICGEB) iz Trsta in omogoča kvalitetno izobraževanje mladih strokovnjakov (doktorjev znanosti), ki bodo pridobljena znanja lahko koristili na različnih področjih. Kot molekularni biologi bodo lahko delovali v zdravstvu, prehrani in varstvu okolja, kot biotehnologi pa bodo znanja o novih in naprednih tehnologijah uporabili na področju industrijske produkcije človeku koristnih produktov. Program predvideva intenzivno raziskovalno udeležbo študentov, seminarski način dela, kroženje med laboratoriji in kritično-polemične udeležbe v razpravah. Projekti, ki jih študentje opravljajo tekom doktorskega študija, so praviloma nadaljevanje širšega raziskovalnega programa raziskovalne skupine. Predavanja in izpiti potekajo v angleškem jeziku.

Vpisni pogoji

Na doktorski študijski program Molekularna genetika in biotehnologija se lahko vpišejo kandidati in kandidatke, ki so zaključili:

  • Študijski program druge stopnje;
  • Dosedanji študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe;
  • Enovit magistrski študij, če je trajal pet let in je ovrednoten s 300 kreditnimi točkami;
  • Dosedanje študijske programe za pridobitev specializacije in so pred tem končali visokošolski strokovni program, če so opravili dodatne študijske obveznosti v obsegu od 30 do 60 kreditnih točk;
  • Izobraževanje v tujini, enakovredno prej navedenim programom.
  • Kandidat naj bi predhodno zaključil študij praviloma biomedicinske usmeritve in naravoslovno matematične usmeritve.

V primeru, da število kandidatov presega število razpoložljivih mest, Znanstveni svet podiplomskega študijskega programa razvrsti in izbere kandidate glede na uspeh pri dosedanjem študiju (povprečna ocena opravljenih izpitov).

Diplomantom dosedanjih študijskih programov za pridobitev magisterija znanosti oziroma specializacije po končanem študijskem programu za pridobitev univerzitetne izobrazbe v doktorskem študijskem programu tretje stopnje se priznajo študijske obveznosti v obsegu 60 kreditnih točk.

Šolnina

Za posamezni letnik: 4.000€

Prejšnji članek
Naslednji članek
30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
207SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se