Študiji kulturne dediščine

Način študija:
Izredni
Stopnja:
Doktorski
Univerza:
Univerza v Novi Gorici
Zavod:
Fakulteta za podiplomski študij UNG
Trajanje študija:
IZREDNI študij (4 leta)
ECTS kreditnih točk:
240 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
doktor znanosti / doktorica znanosti
Kraj izvajanja:
Vipava

O študijskem programu

Doktorski program Študiji kulturne dediščine je eden od pobudnikov podiplomskega izobraževanja na področju celostnega varstva dediščine tako v nacionalnem kakor tudi v evropskem kontekstu. Od ustanovitve leta 2005 skupina vrhunskih mednarodnih strokovnjakov iz partnerskih univerz in institucij izvaja inovativne oblike izobraževanja, ki privabljajo številne študente iz vsega sveta. Program je zasnovan na interdisciplinarnem združevanju temeljnih znanstvenih disciplin in strokovnih kompetenc, ki delujejo na področju varstva, planiranja in upravljanja arhitekturne, urbane in krajinske dediščine.

Cilj študija je interpretacija obstoječih in raziskovanje novih teoretskih in metodoloških izhodišč, ki omogočajo razumevanje vrednot dediščine ter pridobitev specifičnih znanj, ki so potrebna za soočanje z raziskovalno in strokovno prakso pri oblikovanju inovativnih rešitev na področju dediščine in njenega vključevanja v celostnem oblikovanju sodobnega in trajnostnega okolja tako v lokalnem kako tudi globalnem kontekstu

V okviru doktorskega študija se izvajata, v sodelovanju z Univerzo IUAV iz Benetk, program dvojne diplome (double degree) za doktorski študij in skupni enoletni program za izpopolnjevenje (Master druge stopnje) Ekonomika in tehnike konservatorstva arhitekturne in krajinske dediščine, ki izdaja skupno listino.

Študij poteka v angleškem jeziku v prostorih dvorca Lanthieri v Vipavi. Seminarji se občasno lahko izvajajo tudi v Benetkah v okviru sodelovanja z Univerzo Iuav iz Benetk.

Vpisni pogoji

Na doktorskem študijskem programu Študiji kulturne dediščine se lahko vpišejo kandidati in kandidatke, ki so zaključili:

    • Študijski program druge stopnje.
    • Dosedanji študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe;
    • Enovit magistrski študij, če je trajal pet let in je ovrednoten s 300 kreditnimi točkami;
    • Dosedanje študijske programe za pridobitev specializacije in so pred tem končali visokošolski strokovni program, če so opravili dodatne študijske obveznosti v obsegu od 30 do 60 kreditnih točk;
    • Izobraževanje v tujini, enakovredno prej navedenim programom.

V primeru, da število kandidatov presega število razpoložljivih mest, Znanstveni svet podiplomskega študijskega programa razvrsti in izbere kandidate glede na uspeh pri dosedanjem študiju (povprečna ocena opravljenih izpitov).

Šolnina

Za posamezni letnik: 4.000€

Prejšnji članek
Naslednji članek
30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
252SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se