Multimedija

Način študija:
Redni
Stopnja:
Univerzitetni
Univerza:
Univerza v Ljubljani
Zavod:
Fakulteta za računalništvo in informatiko UL
Trajanje študija:
REDNI študij (3 leta)
ECTS kreditnih točk:
180 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
 Diplomirani inženir multimedije (UN)
Kraj izvajanja:
Ljubljana

O študijskem programu

Študijski program skupaj izvajata Fakulteta za elektrotehniko in Fakulteta za računalništvo in informatiko.

Področje multimedije je zanimivo in hitro se razvijajoče področje, ki potrebuje nove strokovnjake in ponuja vrsto novih izzivov. Nesluten razvoj tehnologij na področju elektronskih naprav, informatike in telekomunikacij je povzročil razmah multimedijskih sistemov, vsebin in storitev, ki so se razširili v praktično na vsa življenjska področja. Predlagani univerzitetni študijski program prve stopnje je tako zasnovan na sistemskih in teoretičnih temeljnih predmetih (inženirska znanja), dopolnjujejo pa jih predmeti, ki podajajo osnove nujno potrebnih znanj s spremljajočih področij multimedije (sociološka, oblikovalska, ekonomska znanja…). Izbirni predmeti študentu omogočajo, da poglobi znanja s posameznih inženirskih ali bolj splošno uporabnih področij.

Študentje se tekom študija naučijo tehnoloških poudarkov inženirskega poklica, osvojijo najsodobnejše tehnologije in delajo z najnovejšo opremo in spoznajo najboljše načine za raziskovanje in vodenje tima. Učijo se od strokovnjov iz prakse in sodelujejo pri reševanju aktualnih izzivov v podjetjih ter se pripravijo za delo v najboljših podjetjih doma in v svetu.

Diplomanti obvladajo vse tisto, kar potrebujejo, da njihov talent in domišljija zaživita v digitalnem svetu.

Vpisni pogoji

  • Opravljena splošna matura ali
  • opravljena poklicna matura v kateremkoli srednješolskem programu in izpit iz enega od predmetov splošne mature – izbrani predmet ne sme biti predmet, ki ga je kandidat že opravil pri poklicni maturi ali
  • pred 1.6.1995 končan katerikoli štiriletni srednješolski program.
30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
222SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se