Nemški jezik in književnost (dvopredmetni)

Način študija:
Redni
Stopnja:
Univerzitetni
Univerza:
Univerza v Mariboru
Zavod:
Filozofska fakulteta UM
Trajanje študija:
REDNI študij (3 leta)
ECTS kreditnih točk:
180 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
Diplomant nemškega jezika in književnosti (UN)
Kraj izvajanja:
Maribor

O študijskem programu

Cilj programa je, da diplomanti pridobijo temeljna teoretska in uporabna znanja s področja nemškega jezika in književnosti ter kulture nemškega govornega področja. Usposobijo se za uporabo teh znanj pri praktičnem delu s tujim jezikom – nemščino, kar jim omogoča raznolike možnosti zaposlovanja v javnih in gospodarskih dejavnostih.

Vsebine predmetov so izbrane tako, da poleg pridobivanja temeljnih znanj s področja pomembnejših jezikoslovnih disciplin ter vpogleda v književnost in kulturo nemškega govornega prostora omogočajo pridobivanje spretnosti za sprotno razvijanje jezikovnih in medkulturnih kompetenc, potrebnih za učinkovito in primerno sporazumevanje v tujem jeziku – nemščini.

Osvojena znanja in spretnosti so lahko temelj za nadaljnji ožje specializiran študij na višjih stopnjah študijskega področja germanistike ali primerljivih humanističnih disciplin.

Vpisni pogoji

  • Opravljena splošna matura ali
  • opravljena poklicna matura in izpit iz enega od predmetov splošne mature – izbrani predmet ne sme biti predmet, ki ga je kandidat že opravil pri poklicni maturi, ali
  • pred 1.6.1995 končan katerikoli štiriletni srednješolski program.
30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
96SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se