nedelja, 2 aprila, 2023

Javna uprava

Način študija:
Redni, Izredni
Stopnja:
Magistrski
Univerza:
Nova Univerza
Zavod:
Fakulteta za državne in evropske študije, Kranj NU
Trajanje študija:
REDNI in IZREDNI študij (2 leti)
ECTS kreditnih točk:
120 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
Magister javne uprave
Kraj izvajanja:
Kranj

O študijskem programu

Podiplomski magistrski program je dvoleten in ga sestavljajo štirje semestri. V prvem in drugem semestru študent izbere po tri obvezne predmete. V tretjem semestru študent izbere eno od dveh študijskih smeri (Upravno-organizacijsko ali Upravno-procesno) v okviru katere vpiše tri obvezne predmete. V tretjem in četrtem semestru se izbere po en izbirni predmet iz skupnega seznama izbirnih predmetov za obe študijske smeri. Razporeditev obveznih in izbirnih predmetov v prvi in drugi semester prvega letnika se določa z letnim načrtom pedagoške dejavnosti fakultete.

Program je zasnovan za izobraževanje delavcev na dveh področjih dela v javni upravi in zato zagotavlja študentom kompetence na dveh osnovnih področjih, upravno-organizacijskem in upravno-procesnem.

Vpisni pogoji

  • Končan študijski program prve stopnje z ustreznih strokovnih področij – po ISCED kvalifikaciji so to vsi akreditirani dodiplomski programi s področja prava, družbenih ved in poslovnih in upravnih ved po in pred bolonjskim sistemom v Republiki Sloveniji, ali
  • končan študijski program prve stopnje s področja humanistike oziroma drugih strokovnih področij – v tem primeru mora kandidat opraviti naslednje diferencialne izpite: osnove prava, osnove ustavne ureditve, osnove upravnega prava, ali
  • končan študijski program prve stopnje ali program za pridobitev visoke izobrazbez drugih strokovnih področij , sprejet od 1.1.2994 do 11.6.2004, in opravljeni diferencialni predmeti, ki jih glede na strokovno področje predhodnega študija določi komisija za študijske zadeve.

Šolnina

Za izredni študij, posamezni letnik: 2.468 €

Študijske smeri

  • Upravno-organizacijska smer
  • Upravno-procesna smer
Prejšnji članek
Naslednji članek
30,075SledilcevVšečkaj
3,397SledilcevSledi
2,640SledilcevSledi
238SledilcevSledi
12NaročnikovNaroči
piksel