Politologija – javne politike in uprava

Način študija:
Redni
Stopnja:
Univerzitetni
Univerza:
Univerza v Ljubljani
Zavod:
Fakulteta za družbene vede UL
Trajanje študija:
REDNI študij (3 leta)
ECTS kreditnih točk:
180 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
Diplomirani politolog (UN)
Kraj izvajanja:
Ljubljana

O študijskem programu

Med študijem Analize politik in javne uprave študenti usvojijo temeljna politološka in javnoupravna znanja ter spoznajo in razvijejo razumevanje področja analize javnih politik in njene uporabe pri praktičnem poteku evropskih odločevalskih procesov. Znanje obogatijo z vsebinami iz prava, ekonomije, drugih družboslovnih disciplin, metodologije in informatike. Širina znanja diplomantkam in diplomantom odpira vrata za delo v političnih in državnih institucijah na različnih ravneh, v javni upravi in gospodarstvu, v različnih službah v širšem javnem sektorju in ustanovah EU. Mnogi med njimi se usmerijo na akademsko in raziskovalno področje.

Širina znanja diplomantom in diplomantkam odpira vrata za delo v političnih in državnih institucije na različnih ravneh, v javni upravi in gospodarstvu, v različnih službah v širšem javnem sektorju in tudi v ustanovah EU. Tesna povezanost študija z delom Centra za politološke raziskave študentom in študentkam omogoča tudi razvijanje akademske in raziskovalne plati.

Vpisni pogoji

  • Opravljena splošna matura ali
  • opravljena poklicna matura v programih srednjega strokovnega izobraževanja oziroma tehniškega izobraževanja: tehnik varovanja, grafični tehnik, fotografski tehnik, predšolska vzgoja, medijski tehnik, tehnik računalništva, zdravstvena nega, gastronomija in turizem, gradbeni tehnik, ekonomski tehnik, naravovarstveni tehnik, kmetijsko-podjetniški tehnik, farmacevtski tehnik, zobotehnik, lesarski tehnik, logistični tehnik, tehnik oblikovanja, gozdarski tehnik, okoljevarstveni tehnik, veterinarski tehnik, živilsko prehranski tehnik, aranžerski tehnik, strojni tehnik, ladijski strojni tehnik, elektrotehnik in izpit iz enega od predmetov splošne mature: matematika, tuji jezik (angleščina, nemščina, francoščina, italijanščina, španščina ali ruščina), ekonomija, filozofija, geografija, grščina, informatika, italijanščina kot drugi jezik, latinščina, madžarščina kot drugi jezik, psihologija, računalništvo, slovenščina kot drugi jezik, sociologija, zgodovina; izbrani predmet ne sme biti predmet, ki ga je kandidat že opravil na poklicni maturi ali
  • pred 1.6.1995 končan štiriletni srednješolski program.
30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
95SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se