Poslovni sekretar

Način študija:
Izredni
Stopnja:
Višješolski
Univerza:
Višješolski zavodi
Zavod:
B&B visoka šola za trajnostni razvoj, Kranj
Trajanje študija:
IZREDNI študij (2 leti)
ECTS kreditnih točk:
120 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
Poslovni sekretar
Kraj izvajanja:
Kranj in Ljubljana

O študijskem programu

V sodobnem menedžmentu je pisarna poslovnega sekretarja stičišče in središče vseh informacij. To zahteva od njega nova znanja in dobro usposobljenost. Poslovni sekretar namreč vodi in upravlja tajništvo, hkrati pa je “desna roka” menedžerja. Zanj ureja poslovno korespondenco, terminske plane, vodi in organizira delovne procese v tajništvu, komunicira s poslovnimi partnerji doma in v tujini, sprejema poslovne partnerje, sodeluje pri sprejemanju odločitev in predstavlja podjetje. Je ogledalo vsakega podjetja in ustanove.

Študentje se izobražujejo za profesionalno opravljanje funkcije poslovnega sekretarja oziroma poslovne sekretarke. Cilj izobraževalnega programa je usposobiti bodoče diplomante v organizaciji poslovanja ter samostojnega načrtovanja, organiziranja in vodenja delovnih postopkov v pisarnah. Med študijem si študenti pridobijo sodobno strokovno znanje, ki je potrebno za uspešno opravljanje dela in izgradnjo poklicne kariere

Vpisni pogoji

  • Končana splošna matura ali
  • končana poklicna matura ali
  • opravljen zaključni izpit ali diploma pred letom 2002, ali
  • opravljen, mojstrski, delovodski ali poslovodski izpit, tri leta delovnih izkušenj opravljen preizkus znanja iz materinščine (slovenščine, italijanščine ali madžarščine) ter matematike ali tujega jezika v obsegu, določenem za poklicno maturo.
30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
529SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se