Pravo za management

Način študija:
Redni
Stopnja:
Magistrski
Univerza:
Univerza na Primorskem
Zavod:
Fakulteta za management Koper UP
Trajanje študija:
REDNI študij (2 leti)
ECTS kreditnih točk:
120 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
Magister prava za management
Kraj izvajanja:
Koper

O študijskem programu

Temeljni cilj programa izobraziti in usposobiti študente za opravljanje poklica in uresničevanje delovnih nalog managementa. Zlasti z vidika načrtovanja, organiziranja, vodenja in nadziranja gospodarskih družb in oseb javnega prava v poslovnih in pravnih funkcijah. Pri tem je bistveno tudi razumevanje pravnega sistema, tako na nacionalni, kot na ravni EU ter v konkretnih pravnih razmerjih.

Program nudi znanja, ki jih managerji potrebujejo za še bolj učinkovito upravljanje in vodenje organizacij ali njihovih delov in ki jih managerji kot diplomanti poslovnih, ekonomskih in drugih ved v študijskih programih 1. stopnje niso bili deležni v zadostni meri oziroma je nujna njihova osvežitev in poglobitev.

Struktura programa Pravo za management je zasnovana tako, da vsem udeležencem skozi temeljne predmete ponuja vsebinsko skupno izhodišče, nato pa se deli na dve smeri, javnopravno in korporacijskopravno smer.

Vpisni pogoji

  • Diploma študijskega programa 1. stopnje s področja managementa, ekonomskih in poslovnih ved ter prava ali
  • diploma dodiplomskega študijskega programa (programi, sprejeti pred 11. 6. 2004) s področja managementa, ekonomskih in poslovnih ved ter prava, ali
  • diploma dodiplomskega študijskega programa iz drugih strokovnih področij (drugo družboslovje, humanistika, naravoslovje, tehnika) ter pred vpisom opravljen premostitveni program v obsegu 20 ECTS iz predmetov: Uvod v ekonomijo (6 ECTS), Uvod v pravo (6 ECTS), Uvod v management (6 ECTS).

Študijske smeri

  • Javnopravna smer
  • Korporacijskopravna smer
Prejšnji članek
Naslednji članek
30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
564SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se