Predšolska vzgoja

Način študija:
Redni
Stopnja:
Magistrski
Univerza:
Univerza v Ljubljani
Zavod:
Akademija za glasbo UL
Trajanje študija:
REDNI študij (2 leti)
ECTS kreditnih točk:
120 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
Magister predšolske vzgoje
Kraj izvajanja:
Ljubljana

O študijskem programu

Splošni cilj programa je profesionalizacija predšolske vzgoje oziroma dvig ravni in kakovosti strokovne usposobljenosti strokovnih delavcev vrtcev.

Program je namenjen oblikovanju kritične mase strokovnjakov, ki bodo skrbeli za razvoj stroke in stalen razvoj kakovosti predšolske vzgoje v Sloveniji ter njeno umeščanje v sodobne procese v svetu.

Študentje se usposabljajo za razvoj sistema predšolske vzgoje na nacionalni ravni – v smeri oblikovanja razvojnih politik, strokovnih standardov in etičnih meril stroke. Usposobljeni so tudi za delovanje na skupnostni ravni v smeri promocije sodelovanja med strokovnjaki in ustanovami, ki skrbijo za blaginjo predšolskih otrok. Usposabljanje za delovanje na ravni institucije se osredotoča na strokovno vodenje vrtcev, namenjeno spodbujanju reflektiranega strokovnega delovanja, evalvaciji, podpori razvojno-raziskovalnim projektom in demokratizaciji vzgoje. Vključeni so v razvojno-raziskovalne projekte na fakultetah in v praksi.

Magistri so usposobljeni za raziskovanje, za vodenje in razvoj kakovosti vrtcev ter za specialno-didaktična področja.

Vpisni pogoji

  • Končan študijski program prve stopnje v obsegu 180 KT ali visokošolski strokovni študijski program, sprejet pred 11. 6. 2004, z ustreznega strokovnega področja predšolska vzgoja, ali
  • končan študijski program prve stopnje v obsegu vsaj 180 KT, ali univerzitetni/visokošolski strokovni študijski program, sprejet pred 11. 6. 2004, z drugih strokovnih področij, ter pred vpisom opravljene študijske obveznosti v obsegu od 10 do 60 KT, ali
  • končano enakovredno izobraževanje v tujini.
Prejšnji članek
Naslednji članek
30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
222SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se