Psihologija (enopredmetni)

Način študija:
Izredni
Stopnja:
Doktorski
Univerza:
Univerza v Mariboru
Zavod:
Filozofska fakulteta UM
Trajanje študija:
IZREDNI študij (3 leta)
ECTS kreditnih točk:
180 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
Doktor znanosti
Kraj izvajanja:
Maribor

O študijskem programu

Cilji študijskega programa 3. stopnje Psihologija izhajajo iz značilnosti kognitivnih nevroznanosti. Kognitivna nevroznanost se ukvarja z vprašanjem, kako se kognitivne, čustvene in vedenjske funkcije odražajo v delovanju živčnega sistema. Tako znanje oblikuje podiplomskega študenta v posameznika sposobnega prepoznavanja pomena znanja in veščin v sodobnem okolju, še posebej v luči poglobljene integracije Slovenije v prostor Evropske unije. Poleg poglobitve znanj iz študija 1. in 2. stopnje (kije v pripravi) s področja psihologije na splošni teoretično-konceptualni ravni, je študentu na 3. stopnji omogočena dodatna aplikacija znanj v praksi, ter razširitev na področje medicine in računalništva ter s tem pridobivanje novih izkušenj, ki študenta pripravlja za vstop na trg delovne sile, tako znotraj Slovenije kot tudi v državah članicah EU. Širina kompetenc, ki jih študent razvije, poveča možnost njegove zaposlitve, specifična vedenjska in kognitivna znanja pa pomenijo visoko strokovnost in poznavanje konkretnih delovnih nalog na področjih, ki zadevajo psihologijo in ostale družboslovne znanosti, politiko, gospodarstvo, zdravstvo, psihologijo, informacijske znanosti.

Program izobražuje vrhunske strokovnjake-raziskovalce na področju kognitivne nevroznanosti z interdisciplinarnim pogledom na kognicijo in vedenje in povezanost le teh z delovanjem živčnega sistema. Diplomanti študijskega programa bodo usposobljeni za samostojno raziskovalno delo in efektivno poučevanje.

Vpisni pogoji

  • Končan bolonjski študijski program druge stopnje ali
  • končan štiriletni univerzitetni dodiplomski študijski program, sprejet pred 11.6.2004, ali
  • končan visokošolski strokovni študijski program, sprejet pred 11.6.2004, in končan študijski program za pridobitev specializacije ter pred vpisom opravljene obveznosti v obsegu 30 KT iz področij psihologije in računalništva in sicer iz predmetov: Kognitivna psihologija (5 KT), Psihometrija (5 KT), Fiziologija (5 KT), Statistika in metodologija (5 KT), Osnove računalništva (5 KT), Angleški jezik (5 KT), ali
  • končan študijski program, ki izobražuje za poklice, urejene z direktivami EU, ali drug enovit magistrski študijski program, ovrednoten s 300 KT.

Šolnina

Za izredni študij, posamezni letnik: 4.030€

30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
207SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se