Psihosocialna pomoč (Nova Gorica)

Način študija:
Izredni
Stopnja:
Visokošolski
Univerza:
Samostojni visokošolski zavodi
Zavod:
Fakulteta za uporabne družbene študije v Novi Gorici
Trajanje študija:
IZREDNI študij (3 leta)
ECTS kreditnih točk:
180 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
Diplomant psihosocialne pomoči (VS)
Kraj izvajanja:
Ljubljana

O študijskem programu

Splošni cilj študijskega programa je profesionalna kompetentnost kandidatov na interdisciplinarnem področju psihoterapije, ki obsega temeljno znanje in temeljno usposobljenost za svetovalno delo na psihosocialnem področju, da se bodo lahko po prvi stopnji vključili v kreativni delovni proces v organizacijah v socialnem varstvu, šolstvu, v programih psihosocialne rehabilitacije oz. povsod, kjer se nudijo razne oblike psihosocialne pomoči, pa tudi gospodarstvu, v javnih, privatnih ali v nevladnih organizacijah ali pa nadaljevali študij psihoterapije na drugi stopnji.

Program je zasnovan izrazito interdisciplinarno. Študentje bodo osvojili znanja iz različnih družboslovnih, humanističnih in zdravstvenih ved (npr. psihoterapije, socialnega dela, psihologije, medicine, sociologije, filozofije), v manjši meri in v obsegu, kot je potrebno za oblikovanje širokega in uporabnega strokovnega profila, pa tudi iz področja prava. Precej pozornosti, predvsem v okviru metodoloških predmetov, bo namenjeno tudi potrebnim znanjem iz področja matematike in statistike.

Zaključen študij nudi relativno široke zaposlitvene možnosti v okviru regije, pa tudi drugod v Sloveniji in v tujini posebno zaradi kombinacije svojega interdisciplinarnega profila, vrste uporabnih znanj in praktičnih veščin.

Potencialne zaposlitvene možnosti so v socialnem in zdravstvenem varstvu, v šolstvu, zdravstvenem turizmu, na področju rehabilitacije, programov psihosocialne pomoči, paliativne oskrbe, psihosocialnega svetovanja, še posebno na področju hitro rastočih storitvenih dejavnosti, v javnih in zasebnih neprofitnih organizacijah in v mednarodnih ustanovah, kot so dobrodelne in karitativne organizacije.

Vpisni pogoji

  • Opravljena splošna matura ali
  • opravljena poklicna matura ali
  • opravljen zaključni izpit v kateremkoli štiriletnem srednješolskem programu.

Šolnina

Za izredni študij, posamezni letnik: 2.990 €

30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
590SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se