Računalništvo in informacijske tehnologije

Način študija:
Redni
Stopnja:
Visokošolski
Univerza:
Univerza v Mariboru
Zavod:
Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko UM
Trajanje študija:
REDNI študij (3 leta)
ECTS kreditnih točk:
180 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
Diplomirani inženir računalništva in informacijskih tehnologij (VS)
Kraj izvajanja:
Maribor

O študijskem programu

Z bolonjsko prenovo je študij računalništva in informatike s prilagoditvami zaradi zahtev sedanjega časa po večji mobilnosti študentov in krajšem študiju prerasel v dva samostojna študijska programa, pri čemer ohranja študij računalništva in informacijskih tehnologij vse pozitivne vrednote študijskega programa računalništvo in informatika. Z uvedbo kreditnih točk in pestre izbire predmetov omogoča študentom študij tega, kar jih resnično zanima in poglobiti svoja znanja na področjih, na katerih želijo delati v svojem kasnejšem življenju.

Bolonjski način študija Računalništvo in informacijske tehnologije prinaša številne novosti: diploma po treh letih, spodbujanje študija v tujini, projektno usmerjen način študija, sprotni študij, velika izbirnost predmetov, vključevanje podjetij v študijski proces.

Izvajata se univerzitetni in visokošolski študijski program. V obeh primerih študent že v treh letih pridobi naziv diplomirani inženir računalništva in informacijskih tehnologij s kraticama UN ali VS, ki povesta, kateri program je študent obiskoval. Medtem, ko univerzitetni program študenta pripravi na nadaljnji študij za naziv magister ali doktor, pa visokostrokovni študij poudarja praktične vidike in vključuje obvezno prakso.

Vpisni pogoji

  • Opravljena splošna matura ali
  • opravljena poklicna matura ali
  • pred 1.6.1995 končan katerikoli štiriletni srednješolski program.
Prejšnji članek
Naslednji članek
30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
251SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se