Računalništvo in informatika

Način študija:
Redni
Stopnja:
Magistrski
Univerza:
Univerza na Primorskem
Zavod:
Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Koper UP
Trajanje študija:
REDNI študij (2 leti)
ECTS kreditnih točk:
120 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
Magister inženir računalništva in informatike
Kraj izvajanja:
Koper

O študijskem programu

Cilji programa so omogočiti študentom poglobljeno razumevanje računalništva in informatike., jih usposobiti za uporabo modernih orodij in tehnik pri reševanju in predstavitvi problemov in konceptov ter razviti zmožnost obvladovanja programskih jezikov, tehnik, razvojnih orodij, metodologij za razvoj sistemov in razvoja kompleksnih IKT sistemov.

Za uspešen razvoj računalniške tehnologije, ki bo lahko ob znanju za uporabo obstoječih visokih tehnologij nudila tudi razvoj programske opreme in novih tehnologij, je potrebno poleg prej naštetega tudi trdna zavest o primerljivosti pridobljenega znanja z znanjem tujih izobraževalnih institucij, pravilno poznavanje osnovnih znanstvenih in tehnoloških tokov v okolici ter tudi na svetovni ravni. Dobra povezanost z računalniškimi podjetji v regiji omogoča sodelovanje študentov pri reševanju realnih izzivov v industriji, povezovanje študentov s potencialnimi bodočimi delodajalci, spremljanje potreb regije po novih kadrih v podjetjih, ter možnost dela skupine na industrijskih projektih.

Vpisni pogoji

  • Diploma s študijskega programa 1. stopnje z ustreznih strokovnih področij in doseženih najmanj 180 kreditnih točk (ECTS), ali
  • diploma z dosedanjega študijskega programa za pridobitev visoke strokovne izobrazbe (sprejet pred 11. 6. 2004) s strokovnih področij: računalništvo in informatika, računalništvo in matematika, matematika ter elektrotehnika.
30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
207SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se