Trajnostno grajeno okolje

Način študija:
Redni
Stopnja:
Magistrski
Univerza:
Univerza na Primorskem
Zavod:
Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Koper UP
Trajanje študija:
REDNI študij (2 leti)
ECTS kreditnih točk:
120 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
magister inženir trajnostnega grajenega okolja
Kraj izvajanja:
Koper

O študijskem programu

Študijski program predstavlja zaokroženo ponudbo znanj, ki temeljijo na gradbeni, lesarski in arhitekturni znanosti in ki imajo poleg izrazite aplikativne vrednosti tudi to prednost, da ponujajo interdisciplinarno kombinacijo znanj, ki jih potrebuje vsakdo, ki želi aktivno slediti razvoju sodobne gradbene znanosti ali pa uspešno delovati bodisi v akademskem svetu, bodisi v javni upravi in gospodarstvu.

Temeljni cilj študijskega programa je vzgojiti strokovnjake, ki bodo sposobni reševati zahtevne probleme, ki se pojavljajo v sektorju trajnostnega grajenega okolja. Študijski program je namenjen diplomiranim gradbenikom in lesarjem, ki želijo poglobiti svoje znanje na področju stavbarstva s trajnostno gradnjo ter pridobiti nova znanja.

Vpisni pogoji

V 1. letnik študijskega programa se lahko vpiše, kdor:

  • je zaključil dodiplomski študijski program 1. stopnje s področij gradbeništva in lesarstva;
  • je zaključil visokošolski strokovni študijski program (program, sprejet pred 11.6.2004) s področij gradbeništva in lesarstva;
  • je zaključil študijski program, ki je po trajanju in obsegu enakovreden programu iz prve in druge alineje z drugih strokovnih področij, in pred vpisom opravi dodatne študijske obveznosti (do 30 ECTS), ki so bistvene za nadaljevanje študija. Študijske obveznosti v obsegu od 10 do največ 30 ECTS določi pristojna komisija UP FAMNIT na podlagi individualne vloge kandidata in pri tem upošteva področje predhodnega študija.
    Kandidat opravi dodatne študijske obveznosti med študijem na 1. stopnji, v programih za izpopolnjevanje ali z opravljanjem izpitov pred vpisom v študijski program.

V študijski program se lahko vpiše tudi kandidat, ki je zaključil primerljiv študij v tujini in mu je bila, skladno z zakonom, v postopku priznavanja tujega izobraževanja, priznana pravica do nadaljevanja študija v študijskem programu Trajnostno grajeno okolje.

30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
249SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se