Socialno delo

Način študija:
Redni
Stopnja:
Magistrski
Univerza:
Univerza v Ljubljani
Zavod:
Fakulteta za socialno delo UL
Trajanje študija:
REDNI študij (1 leto)
ECTS kreditnih točk:
60 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
magister/magistrica socialnega dela
Kraj izvajanja:
Ljubljana

O študijskem programu

Omogočiti študentom in študentkam spoznavati temeljne vrednote, koncepte, načela, mandate, metode in teorije socialnega dela na področjih vzgoje in izobraževanja, duševnega zdravja in uživanja drog, hendikepa, etničnosti, migracij in spolov, psihosocialne podpore in pomoči družinam ter oskrbe starih ljudi.

Usposobiti študente in študentke v temeljnih spretnostih, metodah in postopkih socialnega dela in za samostojno delo na področjih  vzgoje in izobraževanja,  duševnega zdravja in uživanja drog, hendikepa, etničnosti, migracij in spolov, psihosocialne podpore in pomoči družinam ter oskrbe starih ljudi, in za raziskovalno delo v socialnem delu.

Omogočiti študentom in študentkam preko angažiranega sodelovanja v akcijskem projektu ustvarjanje praktične integracije oz. sinteze konceptov, metod, spretnosti in etičnega ravnanja. Osrednji cilj študijskega programa Socialno delo je nadgrajevanje v dosedanjem izobraževanju osvojenih znanj in spretnosti s potrebnimi kompetencami za socialno delo.

Vpisni pogoji

Na magistrske študijske programe 2. stopnje, se lahko vpiše, kdor je končal:

a) študijski program prve stopnje s področja socialnega dela, sociologije, socialne pedagogike, pedagogike, psihologije ali prava ter pri tem zbral/a 240KT ali

b) študijski program prve stopnje z drugega strokovnega področja ter pri tem zbral/a 240KT, mora predhodno opraviti diferencialne izpite (25KT), kar vključuje 3 predmete po 5KT in Praktikum v obsegu 10KT. Predmeti so: Sodobno socialno delo v Sloveniji, Teorije in metode v socialnem delu, Metodologija raziskovanja v socialnem delu ter Praktikum. V skladu z 38. členom  Zakona o visokem šolstvu morajo te obveznosti biti opravljene pred vpisom v magistrski program.

c) triletni prenovljeni študijski program prve stopnje ter s tem pridobil/a 180 KT, mora opraviti dodatni letnik in tako zbrati manjkajočih 60KT ali

d) 4-letni visokošolski strokovni študijski program s področij, ki so navedena v točki a) lahko vstopi v magistrski program, pod pogoji, ki so navedeni v točki a).

e) 4-letni visokošolski strokovni program z drugih strokovnih področij, lahko vstopi v magistrski program, pod pogoji, ki so navedeni v točki b)

f) 3-letni visokošolski strokovni študijski program, lahko vstopi pod pogoji navedenimi v točki c).

Pogoje za vpis izpolnjujejo tudi kandidati, ki so končali enakovredno izobraževanje kot je navedeno v točkah od a) do f) v tujini in se vpisujejo pod enakimi pogoji, kot veljajo za kandidate, ki so zaključili svoje šolanje v Sloveniji.

Za premostitev razlike med triletnim in štiriletnim prvostopenjskim programom (slednji je pogoj za vpis na 2. stopnjo), mora študent opraviti dodatni letnik opredeljen s študijskim programom.

Prejšnji članek
Naslednji članek
30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
128SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se