Tekstilno in oblačilno inženirstvo

Način študija:
Redni
Stopnja:
Visokošolski
Univerza:
Univerza v Ljubljani
Zavod:
Naravoslovnotehniška fakulteta UL
Trajanje študija:
REDNI študij (3 leta)
ECTS kreditnih točk:
180 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
Diplomirani tekstilni inženir (VS)
Kraj izvajanja:
Ljubljana

Logotip Naravoslovnotehniška fakulteta

O študijskem programu

Temeljni cilj programa je usposobiti strokovnjaka, ki bo sposoben voditi tehnološko zahtevne procese izdelovanja prej, tkanin, pletenin in pletiv, vlaknovin, oblačil in drugih konfekcioniranih izdelkov ter procese beljenja, barvanja, tekstilnega tiska in široke palete postopkov plemenitenja.

Skladno s principi bolonjskega procesa pomeni program, v primerjavi s sedanjimi, odmik od filozofije poučevanja s sicer korektnim nizanjem različnih tehnologij položenih na izbrane naravoslovne vsebine. Privzeta je filozofija učenja, v kateri so poleg osvojenih znanj pomembne tudi druge kompetence diplomantov, njihove veščine in spretnosti, v tem primeru s poudarkom na praktični orientaciji. Zaradi hitrega razvoja tehnoloških postopkov na področju tekstilne in oblačilne tehnologije diplomant doseže široko začetno teoretično in strokovno znanje in razumevanje povezano z zavedanjem in sposobnostjo stalnega dodatnega izobraževanja.

Diplomanti so s pridobljenimi znanji in vključenim praktičnim semstrom zaposljivi v manjših ter srednje velikih tekstilnih in oblačilnih podjetjih, pa tudi v trgovini in tekstilno-uslužnostnih dejavnostih.

Vpisni pogoji

  • Opravljena splošna matura ali
  • opravljena poklicna matura ali
  • opravljen zaključni izpit v kateremkoli štiriletnem srednješolskem programu.
Prejšnji članek
Naslednji članek
30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
235SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se