Upravljanje in poslovanje

Način študija:
Izredni
Stopnja:
Magistrski
Univerza:
Univerza v Novem mestu
Zavod:
Fakulteta za ekonomijo in informatiko UNM
Trajanje študija:
IZREDNI študij (2 leti)
ECTS kreditnih točk:
120 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
Magister s področja upravljanja in poslovanja
Kraj izvajanja:
Novo mesto

O študijskem programu

Temeljni cilji programa so izobraziti in usposobiti magistrante za takojšnjo zaposlitev na delovnih mestih visokega vodstvenega kadra v vseh strukturah gospodarstva, negospodarstva in državne uprave, kot tudi za nadaljevanje študija na tretji stopnji ali pa neposredno vključevanje v turbulentne mednarodne gospodarske, negospodarske, socialne in kulturne tokove.

Magistrski študijski program upravljanje in poslovanje študentom omogoča poglabljanje znanja na širših strokovnih področjih, povezanih z upravljanjem, poslovanjem in organizacijo. Usposobili se bodo za iskanje in pridobivanje novih virov znanja na strokovnem in znanstvenem področju. Spoznali bodo ključne znanstvenoraziskovalne pristope in metode in jih znali uporabiti v širšem spektru problemov, okoliščin in priložnosti.

S pridobljenimi teoretičnimi in metodološkimi znanji bodo razvili kompetence, ki jim bodo omogočile prevzemati odgovornosti za vodenje najzahtevnejših delovnih sistemov. Sposobni bodo kritične refleksije, vodenja skupinskega dela in sproščanja ustvarjalnih zmožnosti.

Vpisni pogoji

  • Diploma prve stopnje z ustreznih strokovnih področij: družbene vede (ekonomija, organizacija), poslovne in upravne vede (poslovanje, podjetništvo, menedžment, računovodstvo, trženje, finance), (v obsegu najmanj 180 KT), ali
  • diploma prve stopnje z drugih strokovnih področij (v obsegu najmanj 180 KT) in tekom študija opravljene dodatne študijske obveznosti v obsegu 13 KT iz predmetov dodiplomskega študija: uvod v gospodarstvo (7 KT) in temelje menedžmenta (6 KT).

Šolnina

Za izredni študij, 1. letnik: 2.500 €, 2. letnik: 2.600 €

Prejšnji članek
Naslednji članek
30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
223SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se