Velnes

Način študija:
Redni, Izredni
Stopnja:
Višješolski
Univerza:
Višješolski zavodi
Zavod:
Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Maribor
Trajanje študija:
REDNI in IZREDNI študij (2 leti)
ECTS kreditnih točk:
120 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
Organizator poslovanja v velneški dejavnosti
Kraj izvajanja:
Maribor

O študijskem programu

Študijski program Velnes je plod celovitega in dolgoročnega pristopa Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor k izobraževanju in usposabljanju kakovostnih, ustrezno izobraženih in usposobljenih kadrov v gostinstvu in turizmu. Program je nekaj posebnega v slovenskem prostoru in je posledica vključevanja interdisciplinarnih znanj, ki jih nekatere razvite evropske države (Nemčija, Avstrija,…) šele uvajajo v formalizirane oblike izobraževanja, po katerih pa tudi vedno bolj povprašuje slovensko gospodarstvo. Ob tem se je s strani gospodarstva pojavila tudi potreba po znanjih, ki bi bila strokovna in umeščena na VI. izobrazbeno stopnjo, saj je slednja aktualnejša od VII. stopnje tudi z vidika zaposljivosti.

Zasnova predmetnika temelji na vključitvi pridobivanja ključnih kompetenc s področij: komunikacije, ekonomike in poslovanja ter trženja in turizma. V strokovnem delu, pa so v okviru generičnih kompetenc vključena področja: velnes in velneška dejavnost, upravljanje in poslovanje velneških centrov, oblikovanje velneških proizvodov ter praktično izobraževanje. [Skrij]

Vpisni pogoji

  • Končana splošna matura ali
  • končana poklicna matura ali
  • opravljen zaključni izpit ali diploma pred letom 2002, ali
  • opravljen, mojstrski, delovodski ali poslovodski izpit, tri leta delovnih izkušenj opravljen preizkus znanja iz materinščine (slovenščine, italijanščine ali madžarščine) ter matematike ali tujega jezika v obsegu, določenem za poklicno maturo.
30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
535SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se