Zdravstvena nega

Način študija:
Izredni
Stopnja:
Visokošolski
Univerza:
Samostojni visokošolski zavodi
Zavod:
Fakulteta za zdravstvene in socialne vede, Slovenj Gradec

⏲️ Vrsta in trajanje študija: IZREDNI študij (3 leta)
? ECTS kreditnih točk: 180 KT za celotni študij
? Pridobljen naziv: Diplomirana medicinska sestra (VS), diplomirani zdravstvenik (VS)
?️ Kraj izvajanja: Slovenj Gradec

O študijskem programu

Temeljni cilj študijskega programa je izobraziti diplomante z modernim aplikativnim znanjem s področja zdravstvenih ved, to so diplomirane medicinske sestre/diplomirani zdravstveniki, ki bodo usposobljeni za kompetentno izvajanje sodobne zdravstvene nege na vseh nivojih zdravstvene dejavnosti. Usposobljeni bodo tako za neposredno zaposlitev po zaključku študija, kakor za vključevanje v nadaljnje izobraževanje.

Med študijem uporabljajo pridobljena znanja v praksi in si pridobivali praktična znanja in izkušnje pri vajah, projektnem delu, kakor tudi v realnem okolju, z namenom povečanja učinkovitosti njihovega prehoda iz teoretičnega v praktično delo.

Diplomanti imajo moderno aplikativno znanje s področja zdravstvenih in socialnih ved. Kompetentno izvajajo sodobno zdravstveno nego na vseh nivojih zdravstvene dejavnosti. Usposobljeni so za uspešen začetek dela in za nadaljnje učenje po zaključku študija, predvsem za nadaljevanje študija na drugi stopnji ter za vključevanje v programe za usposabljanje ter v različne oblike strokovnega usposabljanja. Usposobljeni so tudi za nenehno strokovno, profesionalno in osebnostno rast ter razvoj. Razumejo globalno strokovno, politično, ekonomsko, politično in kulturno okolje ter razumeli razvojne trende v sodobnem svetu na področju zdravstva. Razvite imajo socialne kompetence, kot so razumevanje sodelavcev, zavedanje pomena vseživljenjskega učenja in osebnostnega razvoja ter zavedanje medkulturnih razlik pri delu v čezmejnem okolju ter evropskem in globalnem prostoru.

Vpisni pogoji

  • Opravljena splošna matura ali
  • opravljena poklicna matura ali
  • opravljen zaključni izpit v kateremkoli štiriletnem srednješolskem programu.

Šolnina

Za izredni študij, 1. letnik: 3.500€, 2. letnik: 3.650€, 3. letnik: 3.650€

Prejšnji članek
Naslednji članek
30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
529SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se