Zdravstvena nega

Način študija:
Redni, Izredni
Stopnja:
Visokošolski
Univerza:
Univerza v Novem mestu
Zavod:
Fakulteta za zdravstvene vede UNM
Trajanje študija:
REDNI in IZREDNI študij (3 leta)
ECTS kreditnih točk:
180 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
Diplomirana medicinska sestra (VS), diplomirani zdravstvenik (VS)
Kraj izvajanja:
Novo mesto

O študijskem programu

Temeljni cilj programa je izobraziti diplomirane medicinske sestre in diplomirane zdravstvenike za kompetentno izvajanje sodobne zdravstvene nege na vseh nivojih zdravstvene dejavnosti.

Študijski program omogoča študentom pridobivanje strokovnega znanja in usposobljenost za neposredno zaposlitev po zaključku študija, za nadaljevanje študija na drugi stopnji in v programih za izpopolnjevanje, za permanentno strokovno in osebnostno rast ter za razumevanje globalnega strokovnega, političnega, socialnega in kulturnega okolja.

Diplomanti osvojijo znanje ter razvijejo veščine potrebne za kvalitetno in odgovorno izvajanje zdravstvene nege. Usposobijo se bo za načrtovanje, izvajanje in evalviranje procesov ter aktivnosti v svojem poklicnem okolju. Pridobijo bo znanje za izvajanje pedagoške dejavnosti pri promociji zdravja in preventivnem preprečevanju bolezni. Razvil/-a bo komunikacijske, organizacijske in upravljavske sposobnosti za delovanje v timu ter pridobila potrebno ekonomsko znanje za racionalno in učinkovito strokovno delo.

Vpisni pogoji

  • Opravljena splošna matura ali
  • opravljena poklicna matura ali
  • opravljen zaključni izpit v kateremkoli štiriletnem srednješolskem programu.
30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
236SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se