Zgodovina (pedagoški) (dvopredmetni)

Način študija:
Redni
Stopnja:
Magistrski
Univerza:
Univerza na Primorskem
Zavod:
Pedagoška fakulteta Koper UP
Trajanje študija:
REDNI študij (2 leti)
ECTS kreditnih točk:
60 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
Magister profesor zgodovine
Kraj izvajanja:
Koper

O študijskem programu

Izmed razpisanih dvopredmetnih študijskih programov 2. stopnje UP FHŠ kandidat poleg zgodovine izbere poljubni študijski program, s katerim skupaj tvorita celoto. Struktura dvopredmetnega študija je enakovredno sestavljena iz vsebin in kompetenc dveh izbranih disciplin oziroma strokovnih področij.

Magistrski dvopredmetni pedagoški študij zgodovine je študij, ki izobražuje učitelje zgodovine in druge predmetne vezave, zato so temeljni cilji programa naslednji: diplomante nepedagoških študijskih programov 1. stopnje usposobiti za samostojno opravljanje strokovnega dela v vzgoji in izobraževanju, jim zagotoviti potrebno znanje s področja zgodovine in zgodovinopisnih usmeritev, potrebno za sodobno poučevanje zgodovine v osnovnih in v srednjih šolah ter jim zagotoviti pridobitev potrebnih kompetenc za pedagoško delo v osnovni oziroma srednji šoli.

Vpisni pogoji

  • Diploma na študijskem programu 1. stopnje s področja zgodovine, ali
  • diploma na študijskem programu 1. stopnje iz drugih strokovnih področij ter opravljeni diferencialni izpiti v obsegu 48 KT iz predmetov: Zgodovina antike, Vzpon in propad kulturnih in gospodarskih središč Sredozemlja, Obča zgodovina srednjega veka, Ekonomska in socialna zgodovina novega veka, Zgodovina Slovencev v 19. in 20. stoletju, Zgodovina slovenskih dežel do konca 18. stoletja, Obča zgodovina 20. stoletja, Zgodovina 19. stoletja.
Prejšnji članek
Naslednji članek
30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
225SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se