Živilstvo in prehrana

    ⏲️ Vrsta in trajanje študija: REDNI in IZREDNI študij (2 leti)
    ? ECTS kreditnih točk: 120 KT za celotni študij
    ? Pridobljen naziv: Inženir živilstva in prehrane
    ?️ Kraj izvajanja: Šentjur

    O študijskem programu

    Temeljni cilji programa so: izobraziti inženirje s strokovno-teoretičnim in praktično uporabnim znanjem s področja živilskih tehnologij in prehrane; pridobiti generične in poklicno specifične kompetence strokovnega področja živilstva in prehrane; pridobiti in poglobiti teoretična in praktična znanja o živilstvu, prehrani in varni hrani ter oblikovati celosten pogled na razvoj živilske in prehranske stroke; oblikovati odgovoren odnos do zagotavljanja kakovosti v proizvodnji živil in pripravi hrane; oblikovati samozavest in odločnost za poslovne odločitve in za reševanje konkretne strokovne problematike.

    Vpisni pogoji

    • Končana splošna matura ali
    • končana poklicna matura ali
    • opravljen zaključni izpit ali diploma pred letom 2002, ali
    • opravljen, mojstrski, delovodski ali poslovodski izpit, tri leta delovnih izkušenj opravljen preizkus znanja iz materinščine (slovenščine, italijanščine ali madžarščine) ter matematike ali tujega jezika v obsegu, določenem za poklicno maturo.