11. Festival prostovoljstva mladih

Festival prostovoljstva mladih se je v Sloveniji že dobro udomačil. Slovenska filantropija ga v sodelovanju z mnogimi organizacijami iz vse Slovenije pripravlja že enajsto leto zapored.
Med 19. in 25. aprilom bodo po celi Sloveniji potekali različni dogodki povezani s prostovoljstvom.

Izmed vseh prireditev je že tradicionalno najbolj obiskan osrednji dogodek, ki bo v četrtek, 22. aprila, na Pogačarjevem trgu v Ljubljani.

V dopoldanskem času bo za prostovoljce potekala forumska prireditev v stilu priljubljene pogovorne oddaje »Jasno in glasno«, ki smo jo lahko še do pred kratkega spremljali na nacionalni televiziji. Pripravljamo tudi posebno strokovno srečanje za mentorje prostovoljcev.

Popoldansko dogajanje je namenjeno različnim glasbenim, plesnim in podobnim nastopom, s katerimi se bodo predstavljali mladi, ki kot prostovoljci delujejo v svojih organizacijah. Dogajanje je vedno pestro in zanimivo. Ne dvomimo, da bi bilo letos drugače.

Mednarodni dan prostovoljstva mladih
Mednarodni dan prostovoljstva mladih (Global Youth Service Day) praznujemo vsako leto okrog 15. aprila. Prvo praznovanje je bilo leta 2000, ko je aktivnosti pripravilo več kot sto držav. Tudi Slovenija. Mednarodni dan prostovoljstva mladih združuje različna praznovanja in prostovoljske projekte. Vsako leto se milijoni mladih po svetu udeležujejo teh praznovanj in prostovoljskih akcij, ki koristijo njihovim skupnostim. Tako kot se veča število sodelujočih držav, se povečuje tudi obsežnost samega praznovanja.

Festival prostovoljstva mladih v Sloveniji
V Sloveniji je enodnevno praznovanje preraslo v Festival prostovoljstva mladih, ki od leta 2005 poteka kar cel teden. Tako ni vse dogajanje skoncentrirano le na Ljubljano, ampak potekajo ves teden različni dogodki po celi Sloveniji. Več informacij o dogajanju najdete na www.prostovoljstvo.org/festival.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.