19. januar – svetovni dan snega

Svetovni dan snega, ki ga praznujemo 19. januarja, ima mednarodne razsežnosti. Gre za večletno kampanjo Mednarodne smučarske zveze (Fis), ki tako promovira dejavnosti na snegu za mlade. Letos ga bo gostilo več sto smučarskih središč po svetu.

 

Kaj pripravljajo na ta dan slovenska smučišča

Svetovni dan snega bodo-če bo seveda vreme ugodno in bo snežna odeja vzdržala- obeležili tudi pri nas. Slovenska smučišča pripravljajo na ta dan posebne animacijske in športne programe ter cenejše smučarske vozovnice. Za najmlajše bo potekal v Kranjski gori Zimski čarobni dan.

 

–       Planica

V okviru svetovnega dneva snega bo potekal v neposredni bližini novo zgrajenih skakalnic Dan nordijskega smučanja. Na ta dan se boste lahko preizkusili v smučarskih skokih in teku na smučeh, z otroci boste lahko uživali na poligonih za tubing in sankanje ter prostorih za igro na snegu, za najmlajše bo pripravljen prav poseben otroški prostor z junaki risank. Ponovno se bo odprla Snežna dežela.

 

–       Rogla

V Snežnem vrtcu smučišča Rogla bodo potekale brezplačne delavnice na snegu in osnove smučanja, deskanja in v posebnem poligonu, teka na smučeh. Za vse generacije bo na voljo brezplačen Intersport test smučarske opreme. V Tekaškem centru Petre Majdič bo potekal Olimpijski tek, na voljo pa bo tudi Nordic test Atomica in Salomona. Inštruktorji Šole snežnih športov Unitur&Intersport bodo v Snowparku Rogla prikazali osnove prostega sloga, ljubitelji paralelnih disciplin deskanja na snegu pa si bodo lahko ogledali v živo evropski pokal na Jasi. Na ta dan bo na voljo posebna cena otroške smučarske vozovnice za Roglo, ki bo znašala 10 EUR.  

 

–       Krvavec

Za odrasle in najmlajše pripravljajo pester program v novem Manner otroškem parku in na plaži hotela Krvavec. Šola snežnih športov Intersport bo poskrbela za brezplačno šolo smučanja in zimsko olimpijado za otroke.  Sočasno prirejajo test smuči Fischer in Kastle na Plaži hotela Krvavec, nasvete demo team Slovenija, tekmo v veleslalomu za Bolle zmagovalca dneva, iskanje skritega zaklada za otroke na Plaži hotela Krvavec in Apres ski party in vesele urice na Plaži hotela Krvavec. Ob nakupu vsaj ene odrasle smučarske vozovnice prejmete na ta dan otroško smučarsko vozovnico brezplačno.

 

–       Stari vrh

Smučarski Center Stari vrh pripravlja prav tako zanimiv razvedrilno športni program. Za veselo razpoloženje bo poskrbel ansambel, vabijo pa tudi, da s seboj prinesete instrumente, da boste lahko sodelovali v pestrem glasbenem programu in poskrbeli za še lepše razpoloženje. Vsi glasbeniki, ki se bodo prijavili, bodo prejeli brezplačno dnevno smučarsko karto in brezplačno malico s pijačo. Poleg glasbe bo potekalo tekmovanje v veleslalomu z zabavnimi igrami.

 

–       Golte

Na Golteh bo potekala na ta dan zabava ob snežnem igluju, veleslalomska rekreativna tekma z izzivalcem Bernardom Vajdičem, izdelava sneženih skulptur, igre na snegu za otroke in odrasle (nogomet, vlečenje vrvi, tek na smučkah), šola smučanja in deskanja na snegu, šola carving tehnike, test smuči Völkl, animacija z maskoto Ligi, otroški vrtec na snegu, varstvo in animacija otrok, formacijska vožnja učiteljev smučanja, zimski pohod po Golteh (v popoldanskem času), nočno sankanje od 17.00 ure dalje, zabava z DJ-em, okusne palačinke in drugo. Tudi na Golteh prejmete ob nakupu smučarske vozovnice za odrasle brezplačno vozovnico za otroka.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.