25 let skupine Big Foot Mama

Predstavitev dvojne zbirke največjih uspešnic in koncert skupine Big Foot Mama z gosti v Ljubljani – Hala Tivoli, 2. oktober!

Skupina Big Foot Mama letos praznuje častitljivih 25 let delovanja! Gre za zavidljivo dobo med glasbenimi izvajalci v slovenskem prostoru. V 25. letih se je nabralo 7 studjskih albumov, 23 radijskih singlov, 19 videospotov, celovečerni dokumentarni film Tist’ dan v tednu, prek 1000 koncertov, v vsem tem času pa so Bigfooti ostali ena najpopularnejših domačih glasbenih skupin! Praznovanje obletnice, naslovljeno LET 25, se je začelo v soboto, 30. maja, z ekskluzivnim klubskim koncertom v Berlinu – mestu snemanja zadnjega albuma Izhod. Tam so fantje obelodanili svoje načrte za praznovanje, ki bo potekalo vse do jeseni.


JUBILEJNI DVOJNI GREATEST HITS

Big Foot Mama bo častitljivo obletnico, kot se to za jubilej spodobi, obeležila z dvojno zbirko največjih uspešnic 1990-2015, ki bo izšla pri Nika Records in med katerimi ne bodo manjkale zimzelene skladbe, kot so Nisem več s tabo, Led s severa, Oklep, Črn tulipan, Neki sladkega, Rola se, Užitek na replay, Mala nimfomanka, Nor sigurno ne, Garbič …

LET 25, HALA TIVOLI – 2. OKTOBRA!

Višek bo praznovanje Let 25 doseglo 2. oktobra z velikim koncertom v ljubljanski Hali Tivoli, kjer se bodo Bigfootom pridružili številni glasbeni prijatelji, ki so v vseh teh letih z njimi sodelovali v takšni ali drugačni obliki. Kdo vse bo tam, bo znano kmalu. Prodaja vstopnic se začne 2. julija, Early bird vstopnice bodo na voljo po 10,90€.

SPLETNA APLIKACIJA

Big Foot Mama je v Berlinu predstavila tudi novo aplikacijo, namenjeno vsem zvestim fenom, ki bodo preko nje dobivali sveže in ekskluzivne informacije, imeli bodo možnost dostopa do eksluzivne trgovine (majice, kapice itd), kot prvi bodo lahko slišali nove skladbe, kupili cenejše vstopnice, imeli številne ugodnosti in kar je najbolj pomembno – o vsem bodo obveščeni prvi. Aplikacija bo na voljo od julija dalje! Takrat bodo prek aplikacije na voljo tudi early bird/ cenejše vstopnice za koncert v Hali Tivoli!


KRAJŠA BIOGRAFIJA

Big Foot Mama je ena najbolj prepoznavnih slovenskih rock skupin, ki je s svojo glasbo pustila velik vpliv na naslednje generacije. V svojem širokem opusu so izdali sedem studijskih albumov, dvojni live plošček ter zbirko uspešnic.
Začeli so kot srednješolski ansambel, ki je v začetku preigraval svetovne uspešnice rock’n’rolla, kmalu za tem pa so pričeli z ustvarjanjem avtorskega materiala. Prvi album Nova pravila je izšel leta 1995, veliko prelomnico pa so začrtali s tretjim albumom, Tretja dimenzija, s katerim so začeli podirati rekorde prodaje ter nastopati na največjih koncertnih prizoriščih po Sloveniji. Mediji so jih takrat samoiniciativno začeli imenovati največji slovenski rock bend. Od takrat pa do danes so z nizanjem albumov in uspešnic uspeli obdržati kultni status, vsako leto jih odkrivajo nove generacije mladih in Big Foot Mama so še danes headlinerji na največjih slovenskih festivalih. Križanke so nazadnje – že petič – napolnili po zelo odmevnem zadnjem albumu Izhod leta 2013.
V zgodovino so se zapisali tudi s projekti, ki presegajo okvire klasičnega rock statusa, kot je bil celovečerni film Tist’ dan v tednu ob 20. obletnici delovanja, in spektakularno praznovanje 15. obletnice benda na Gospodarskem razstavišču z najuglednejšimi gosti slovenske scene – vključno z Lojzetom Slakom, ki je njihovi skladbi Nekaj sladkega in Pomlad posvojil kot svoji zadnji dve uspešnici.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.