26. nočni rokovnjaški pohod

Na 37 kilometrov dolg pohod se bomo odpravili 21. maja 2016. Pričetek pohoda je ob 20.30 uri izpred Gostinskega podjetja na Trojanah.


Potek letošnje trase: Trojane (569 m) – Doline – Borje pri Mlinšah – Golčaj – Limbarska gora (733 m) – Moravče – Ušte – Cicelj (836 m) – Murovica (743 m) – Vinje – Oklo – Gorjuša (338 m)

Prijavnina znaša 10,00 EUR in se poravna ob prijavi  na dan pohoda (velja tudi za predhodne prijave po e-pošti  info@pdkamnik.si). Za mladino do petnajstega leta starosti, v spremstvu staršev, prijavnine ni.

Prijavnina vključuje brezplačen prevoz z avtobusom, vodenje, diplomo, izkaznico za prvo udeležbo na pohodu, krof, čaj, malico in rokovnjaški golaž.


Avtobus bo z avtobusne postaje Kamnik odpeljal ob 19. uri ter ustavljal na avtobusnih postajališčih v smeri Duplica, Volčji Potok, Radomlje,  Količevo, Dob, Lukovica, Blagovica, Trojane. Po končanem pohodu bo pohodnike odpeljal na izhodišče.


Navodila pohodnikom:

Pohod traja približno 11 ur (s počitki), zato se od udeležencev pohoda pričakuje dobra telesna in psihična pripravljenost za hojo v nočnem času ter ustrezna oprema tudi za morebitne neugodne vremenske razmere. Priporočajo se pohodne palice in rezervna oblačila. Obvezna je tudi baterijska svetilka z rezervnimi baterijami.

Ponoči je orientacija slabša, zato naj pohodniki ne zapuščajo skupine! Pohodniki hodite na lastno željo in na lastno odgovornost.


Obleka in obutev za gibanje po gozdnih poteh v nočnem času, zaščita proti dežju, baterijska svetilka z rezervnimi baterijami.


Dodatne informacije na www.drustvo-pdkamnik.si, ali na telefon 031 395 094  (Miran). Svoje vprašanje lahko posredujete tudi po e-pošti info@pdkamnik.si, kjer sprejemajo tudi prijave za najave večjih skupin pohodnikov.


Ljubitelji pohodništva in druženja v naravi vabljeni!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.