6. festival gorniškega filma

Med drugim in šestim aprilom bom potekal 6. mednarodni festival gorniškega filma. Predstave si boste lahko ogledali v Cankarjevem domu v Ljubljani in v kulturnem domu Franca Bernika v Domžalah.

Cankarjev dom  v Ljubljani bo med 2. in 6. aprilom, že šesto leto zapored gostil slovenski gorniški mednarodni festival gorniškega filma Domžale. Filmske projekcije si boste lahko ogledali v Ljubljani, nekaj pa tudi v Kulturnem domu Franca Bernika v Domžalah. Mednarodni festival gorniškega filma Domžale je nedvomno najbolj žepu prijazna in hkrati najbolj veličastna odprava, na kateri lahko vsak človek doživi adrenalin plezanja v grozljivo izpostavljeni previsni smeri, občuti razsežnosti najvišjih gora in sten, spozna kulturo ljudi, ki jim preživetja tudi v 21. stoletju ne določa količina denarja na računu,  temveč vreme.

V filmskih dneh med 2. in 6. Aprilom si bodo obiskovalci lahko ogledali mistični gorski svet, kjer  ljudje zmorejo in upajo plezati, kjer praznina postane navdih, kjer veter prinaša svobodo in kjer mraz, sneg in led niso ovira temveč pot in kjer se iz strahu rojevajo prijateljstva in krepi um. V petih festivalskih dneh se bo odvrtelo preko 30 ur zares izjemnih projekcij, v katerih bodo obiskovalci med drugim lahko sledili navtično-plezalski odisejadi na Grenlandijo, v srhljivi avanturi odkrivali skrivnosti starodavne poti Genghis Khan, razkrit jim bo tudi vpogled v stoletno izročilo slovenske gorske reševalne službe, odpravili se bodo tudi na prvo smučarsko tekmo, organizirano sredi afganistanske vojne vihre, ali pa sledili skupini Inuitov, ki se s svojimi pasjimi vpregami podajo na nevarno potovanje preko Arktike.

Filme uvrščene v tekmovalni program letošnjega festivala, bo ocenila strokovna žirija in razglasila zmagovalca. 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.