65. filmski festival v Cannesu

Pričel se je 65. filmski festival v Cannesu

Danes je 65. filmski festival v Cannesu odprl  film “Moonrise Kingdom” (Kraljestvo mesečevega vzhoda) ameriškega režiserja Wesa Andersona. Film je vključen tudi v glavni tekmovalni program festivala, v katerem se za zlato palmo za najboljši film letos poteguje 22 filmov.
Dogajanje otvoritvenega filma pripoveduje o ljubezni dveh najstnikov, je postavljeno v leto 1965. V njem igrajo Edward Norton, Bruce Willis, Bill Murray, Frances McDormand in Tilda Swinton.

David Cronenberg se bo v glavnem tekmovalnem programu predstavil s filmom “Cosmopolis” (Kozmopolis) z Robertom Pattinsonom v vlogi mladega milijonarja, ki se mu v enem dnevu poruši svet. V filmu Walterja Sallesa “On The Road” (Na cesti), posnetem po istoimenskem romanu Jacka Kerouaca, pa bo moč videti Pattinsonovo soigralko iz sage Somrak Kristen Stewart.

 V Cannes prihajata tudi Nicole Kidman in Brad Pitt. Kidmanovo bo moč videti v filmu “The Paperboy” (Raznašalec časopisov) Leeja Danielsa, Pitta pa v gangsterskem filmu filmu “Killing Them Softly” (Ubij jih nežno) v režiji Andrewa Dominika.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.