8.marec, dan…

Študentska organizacija Univerze v Ljubljani bo 8. marec, mednarodni dan žena, obeležila z akcijo, s katero želi opozoriti na pomen medgeneracijske solidarnosti, ki študentom (pa tudi srednje- in osnovnošolcem) tudi prek ženskih delavskih rok omogoča brezplačen študij in nekatere socialne transferje. Študentje bodo svoje sporočilo izrazili na preprost način: s stiskom roke, voščilom in poklonom tradicionalnega slovenskega cveta – nageljna. Akcija bo potekala jutri, v torek, 8. marca 2011, od 9.00 do 11.00 na Prešernoven trgu, ljubljanski tržnici ter na nekaterih fakultetah Univerze v Ljubljani.

Predstavniki Študentske organizacije Univerze v Mariboru, bodo ob jutrišnjem mednarodnem dnevu žena – 8. marcu, v znak spoštovanja do vseh žensk, ki so si v preteklem stoletju izborile enakopravnost, na frekvenčnih točkah v centru mesta Maribor in v študentskem kapusu, nežnejšemu spolu delili rožice. Za enakopraven položaj v družbi si prizadevajo tudi sedanje generacije mariborskih študentov v upanju, da bodo nekoč njihovi nasledniki praznovali dan, ko so postavili temelje za svetlo prihodnost slovenske družbe.

Predstavniki ŠOUM bodo ženskam delili rožice v študentskem kampusu (pred Štukom) med 10. in 14. uro, med 13. in 15. uro pred Zavodom za zaposlovanje RS, med 12. in 16. uro pa na ostalih frekventnih točkah v centru mesta Maribor. Zvečer pa so vabljene na brezplačen koncert Fešta band na Štuku.

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.