Afrodiziaki

Ljubezen gre skozi želodecČe ste med tistimi, ki imajo radi dobro hrano, je to priložnost, da sebi in partnerju privoščite gurmanski užitek, ki ga boste še dolgo pomnili. Prepričani smo, da boste s pojedino iz afrodiziakov zadeli v polno. Seznam sestavin poiščite v nadaljevanju članka, druge priprave pa prepuščamo vam in vaši domišljiji.

 

Če še iščete …

Nemara ste ga/jo že našli, a še vedno iščete pot do njegovega/njenega srca? Odgovor se ponuja kot na dlani: povabilo na »spoznavno« večerjo. Ni treba posebej poudarjati, da gre ljubezen skozi želodec …

Hrana za ljubezen

Ostrige, kaviar, tartufi, začimbe, kot so cimet, klinčki in eterična olja … Čeprav tega niso nikoli znanstveno dokazali, nekaterim živilom že od srednjega veka pripisujejo blagodejne učinke v ljubezni oziroma seksu. Ko preberete popis najpogostejših, vam želimo samo še srečno okušanje!

  • Beluši: že      njihova oblika je dokaj sugestivna, spodbujevalne učinke pa so jim v      Franciji pripisovali že v 19. stoletju. Ženinom so na poročni slovesnosti      postregli s tremi jedmi iz belušev. Najzabavnejše je, če jih postrežete      samo z masleno omako in jih jeste s prsti.
  • Kaviar: skrivnost      kaviarja je kemične narave − tako kot ostrige tudi kaviar vsebuje veliko      cinka, ki spodbuja nastajanje testosterona. Če k temu dodamo še čuten      prasket, ki nastaja v ustih, ko ga jemo, je jasno, zakaj ribja jajčeca      veljajo za priljubljeno hrano ljubimcev.
  • Ostrige: zanesljivo najbolj znan afrodiziak, ki svojo      priljubljenost dolguje tudi videzu, saj spodbuja nedvoumne asociacije.      Nežna tekstura uvršča surove ostrige v sam vrh erotičnih jedi.
  • Šampanjec: pijača, ki ponuja užitek, razkošje in dobro      razpoloženje, že od vekomaj slovi kot ljubezenski napitek. Mehurčki      subtilno, vendar zanesljivo omamljajo možgane; šampanjec tudi prispeva k      lepo pordelim ličkom in svobodnejšemu obnašanju.
  • Tartufi: čuten,      zemeljski vonj teh redkih gob vznemirja vsa čutila. Čeprav so tartufi      nesramno dragi, nas lahko tolaži dejstvo, da zadostuje že majhna količina.
  • Čebula: morda      niste vedeli, toda tako česen kot čebula sta polna presenetljivih      učinkovin. Obrnimo se spet k Francozom in njihovim poročnim slavjem:      mladoporočencem so jutro po poroki za obnovo libida postregli z znamenito      francosko čebulno juho.
  • Čokolada: že Casanova je poveličeval moč čistega kakavovega      napitka, ki je bil nekoč v nekaterih samostanih celo prepovedan.
  • Ne morete brez hitre hrane? Tudi za vas se najde rešitev – specite pico v      obliki srca in jo nadevajte z afrodiziaki.

Za konec obeda postrezite kolačke v obliki srca, začinjene s cimetom, ingverjem in kardamomom.

 

 

Tina Pečan

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.