AFTER TAXI

Žur v študentskem domu, rojstnodnevna zabava ali pijača s prijatelji, ki se potegne nekoliko dlje, kot si sprva načrtoval. Prijetni dogodki, ki sami po sebi ne predstavljajo tveganja. Zgodba pa je drugačna, če po tem, ko si druženje začinil z alkoholno pijačo, sedeš za volan.

 

Ne reskiraj, planiraj

 

Da bi se izognil tveganju, je pomembno, da že ob načrtovanju zabave razmišljaš tudi o tem, kako boš prišel domov. Se boš dogovoril za prevoz s prijateljem, ki na zabavi ni pil? Imaš možnost prespati na kraju zabave? Boš za prevoz prosil brata/sestro/mamo/očeta? Si boste s prijatelji delili taksi in si tako zmanjšali stroške? Si boš priskrbel After taxi kupone? After taxi je projekt Združenja DrogArt (www.drogart.org) in si prizadeva zmanjšati število prometnih nesreč zaradi vožnje pod vplivom alkohola in tako zavarovati vse udeležence v cestnem prometu – tudi tebe in tvoje prijatelje. After taxi domov pripelje mlade med16. in 30. letom, ki vnaprej načrtujete zabavo in ste si priskrbeli člansko izkaznico s pripadajočimi brazplačnimi kuponi v vrednosti 20 €. Če so tvoji prijatelji mlajši, starejši ali še nimajo After taxi izkaznice, se prav tako lahko peljejo s teboj.

 

Več informacij o projektu najdeš na www.aftertaxi.si in na Facebooku.

 

Koliko alkohola v krvi je tudi zakonsko preveč?

 

Tudi novi zakon o pravilih cestnega prometa za voznike začetnike in mlade do 21. leta starosti predpisuje popolno prepoved vožnje pod vplivom alkohola. Drugi vozniki imajo lahko v krvi do 0,24 mg alkohola na liter izdihanega zraka (do 0,5 promila), a je vožnja pod vplivom alkohola odsvetovana.

 

Seveda pa ne furaj 0,0 samo zaradi strahu pred policijo, temveč zaradi svoje lastne varnosti in varnosti drugih udeležencev v prometu.

Preveri na: www.drogart.com, www.izberisam.org, www.aftertaxi.si

DrogArt

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.