Aids?

Nobelova nagrajenca, ki sta leta 1983 odkrila virus HIV, sta prepričana, da je bolezen ozdravljiva, kot primer pa navajata berlinskega pacienta, ki je že pet let zdrav.

V Washingtonu od nedelje dalje 19. mednarodna konferenca, posvečena aidsu, kjer se bo zbralo več kot 20.000 politikov, raziskovalcev, socialnih delavcev, aktivistov in bolnikov z vsega sveta. To je sploh prvič v zadnjih desetih letih, da je sicer vsakoletna konferenca v ZDA. Šele predsednik Barack Obama je namreč ukinil prepoved, ki je okuženim s HIV prepovedovala potovanje v ZDA.

Timothy Brown je bil okužen od leta 1995. Ves čas je jemal predpisana zdravila. Toda deset let pozneje je zbolel za krvnim rakom. Predlagali so mu presaditev kostnega mozga, ki jo je opravil leta 2007. Ne le da je presaditev premagala raka, iz njegove krvi je izginil tudi virus HIV. Odločil se je, da bo prenehal z vsemi antiaids terapijami in še vedno je zdrav. Velja za edinega s strani uradne medicine priznanega ozdravljenega HIV pozitivnega bolnika.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.