AIESEC – izziv za novo študijsko leto

Spet se je začelo novo študijsko leto. Predavanja, vaje, seminarske naloge, konzultacije, učenje, izpiti, … leto za letom. Zakaj?

Da lahko na koncu veselo pomahamo z listom, ki bi naj pomenil, da smo pripravljeni in kompetentni, da se čim bolje prodamo na trgu delovne sile? Morda. In kaj sedaj? Iščemo delo, brskamo skozi bolj ali manj mamljiva povpraševanja po naših, z diplomo podkrepljenih storitvah. Oglas pravi: “Iščemo vodjo projekta z univerzitetno izobrazbo, izkušnje so pogoj(!).” Fantastično, sistem ima očitno vsaj smisel za ironijo.

Da med formalno izobrazbo in karierno uspešnostjo ni gladkega prehoda, čivkajo že vrabci. Toda kaj je tisto, kar ločuje uspešne ljudi od tistih, ki imajo ogromen, ampak nikoli izkoriščen potencial? Včasih manjka samo malo – in zakaj vam tega ne bi dala največja študentska organizacija AIESEC? V AIESEC-u so se kalili številni uspešni ljudje – od Nobelovih nagrajencev, poslovnežev in predsednikov dalje, tudi naš bivši predsednik Janez Drnovšek.

AIESEC vam ponuja mednarodno platformo, ki mladim ljudem iz vsega sveta omogoča, da odkrijejo in razvijejo svoj potencial.

Organizacija deluje kot mednarodno podjetje, le da vse funkcije vodimo študenti. Svojim članom ponujamo številne priložnosti, kot so vodenje projektov, organizacija mednarodnih konferenc, sodelovanje s partnerskimi podjetji in seveda naš glavni proizvod – strokovne prakse v tujini, v eni izmed 107 držav. Če bi tudi ti rad(a) zaživel(a) svojo AIESEC izkušnjo in odkril(a) najbolje varovano študentsko skrivnost, te vabimo, da se udeležiš informativnega sestanka, ki bo drugi teden v oktobru na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. Podrobnosti bodo sledile na www.aiesec.org/slovenia/ljubljana. Pripravljen(a)? Se vidimo v AIESEC-u!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.