Aktivna študentska družina

Otroci in študij? Združljivo? Ja, ne? Mi rečemo JA in zato smo Klub študentskih družin Slovenije.

Preprosto povedano, smo študentke in študenti, ki imamo v času študija otroke. Prizadevamo si za urejen pravni status ter socialno in ekonomsko varnost družine. S pomočjo sponzorjev in donatorjev organiziramo izlete, ustvarjalne delavnice, pustno in novoletno prireditev, telovadbo za malčke, plesni tečaj za starše študente in še mnogo zanimivih aktivnosti, ki si jih študentske družine zaradi finančne stiske drugače ne bi privoščile.

Lansko leto je klub na razpis Študentske organizacije Slovenije (ŠOS) za sofinanciranje študentskih projektov prijavil projekt „Aktivna študentska družina“ in zaradi ustreznosti pridobil vsa zaprošena sredstva. Aktivnosti so potekale od oktobra 2011 do oktobra 2012. Začeli smo s telovadbo za malčke, s katero spodbujamo naše otroke h gibanju predvsem v hladnejših dneh, ko je atletsko gibanje zunaj težje. Telovadba je potekala od meseca novembra do aprila, enkrat tedensko v dvorani na upravi študentskih domov v Rožni dolini. V decembru smo že tradicionalno organizirali novoletno rajanje. V goste smo povabili lutkovno gledališče Fru-Fru z igro Raček Nace, potem pa smo priklicali še Dedka Mraza, ki je vsem prijavljenim otrokom razdelil uporabna darila. Spomladi (konec aprila) so bile na vrsti počitnice v bazenu. Kar 4 dni smo plavali in se zabavali v Thermani Laško, vmes pa obiskali še medičarja v naselju Strmca pri Laškem. Mesec maj in junij sta bila v znamenju plesa, saj smo organizirali plesni tečaj za starše študente. Vaje je vodila mamica študentka, diplomantka na fakulteti za šport, ki nas je naučila družabnih in latinskoameriških plesov, tudi salse ni manjkalo. Za zaključek projekta Aktivna študentska družina pa smo se družine zbrale na jesenskem pikniku, ki je (kot že več let zaporedoma) potekal na otroškem igrišču v Rožni dolini. V sproščenem vzdušju smo se poveselili ob koncu izpitnega obdobja ter nabrali moči za začetek naslednjega študijskega leta. Veliko pohvalo in zahvalo v imenu Kluba študentskih družin izrekam Študentski organizaciji Slovenije, ki nam je s pozitivnim odgovorom na razpisno dokumentacijo omogočila „Aktivno študentsko družino“.

To pa še ni vse. Neodvisno od samega razpisa nam je ŠOS v juliju omogočil „Plavalna dneva študentskih družin“ v Vodnem mestu Atlantis. Najbolj hvaležne so bile družine, ki si niso mogle privoščiti poletnih počitnic na morju ali pa zaradi obveznosti in študentskega dela niso mogle izkoristiti večdnevnega dopusta.       

Klub sodeluje tudi z drugimi študetntskimi organizacijami. Ena od teh je ŠOU v Ljubljani. Iz njihovega ministrstva za socialo so nam ponudili ustvarjalne otroške delavnice, na pustni torek smo se sladkali z njihovimi krofi, v oktobru 2012 pa nam bodo omogočili obisk turistične kmetije. Za prihajajoče novoletno rajanje so že zagotovili sredstva za otroška darila ter predstavo. Vse pohvale tudi njim za dobro sodelovanje, nasvete ter samo pomoč pri vodenju kluba.

Vse informacije o klubu, dogodkih in aktivnostih, članstvu in pomoči za študentske družine najdete na naši spletni strani www.studentskedruzine.com. Vabljeni k brskanju!

 

Teja Maležič, predsednica Kluba študentskih družin Slovenije

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.