Aktualne štipendije in prakse

Slovenskim študentom je na voljo široka paleta štipendij predvsem za študij v tujini. V prispevku je pripravljen seznam možnosti za štipendiranje – seznanite se s posameznimi programi in pohitite s svojo prijavo!

ŠTIPENDIJE

Javni razpis za financiranje štipendij v tujini za področje umetnosti, filma in kulturne dediščine

Rok za prijavo je 18.5.2015.

Ministrstvo za kulturo RS je objavil javni razpis za financiranje štipendij s pričetkom štipendiranja v šolskem letu 2015/2016 za dodiplomske študije v tujini za področje umetnosti, filma in kulturne dediščine.

Štipendije italijanske vlade

Rok za prijavo je 13.5.2015.

Italijansko Ministrstvo za zunanje zadeve za akademsko leto 2015/2016 slovenskim državljanom nudi štipendije za raziskovalne namene ter za študij na italijanskih univerzah.

Konfucijeve štipendije za jesen 2015

Rok za prijavo je 30.5.2015.

Tudi v letu 2015 Hanban (Državni urad za kitajski jezik v Pekingu) razpisuje Konfucijeve štipendije za jesen 2015. Prijave potekajo od februarja do maja. Za pridobitev štipendije je potrebno opraviti izpit HSK ter HSKK (ustni izpit).

Razpis štipendij Litve za akademsko leto 2015/2016

Rok za prijavo: različno.

Litva za študente Slovenije za leto 2015/2016 razpisuje štipendije za daljši in krajši študij, kratka obdobja raziskovalnega delo ter štipendije za poletni študij v letu 2015.

Javni razpis štipendij za doktorski študij na European University Institute (EUI) za leto 2015

Rok za prijavo je 29.5.2015.

Predmet javnega razpisa je dodelitev štipendije Ad futura za izobraževanje največ petim (5) vlagateljem za štiriletni doktorski študij na European University Institute (v nadaljevanju: EUI), ki bodo sprejeti in se bodo v 1. letnik vpisali v študijskem letu 2015/2016, pri čemer zadnje leto študija financira EUI.

Razpis za štipendije Erasmus Mundus

Rok za prijave: različno (glede na smer magisterija ali doktorata).

Skupni magistrski in doktorski študijski programi, ki so bili izbrani v okviru programa Erasmus Mundus, so objavili razpis za dodelitev štipendij za programe, ki se začnejo v akademskem letu 2015/2016.

Razpisi štipendij v Republiki Avstriji za tuje študente za šolsko leto 2015/16

Štipendijski program Franz-Werfel (4-9 mesecev). Rok za prijavo: 1. marec in 15. september 2015.
Štipendije Richarda Plaschke (4 – 18 mesecev). Rok za prijavo: 1. marec in 15. september 2015.
Štipendijski program Ernsta Macha. Rok za prijavo: 1. marec 2015.

Štipendijski program za mlade raziskovalce Andalucía talent Hub Fellowship

Prijavi se čim prej!

The Andalusian Knowledge Agency (AAC) razpisuje 50 štipendij za mlade raziskovalce. Štipendije trajajo 2 leti in so sofinancirane v okviru programa Marie Curie. Štipendija nudi raziskovalcem opravljanje raziskovalnega dela na najbolj prestižnih raziskovalnih institucijah.

Vir: L’mit

PRAKSE IN PRIPRAVNIŠTVA

Mednarodno pripravništvo v trženju in programiranju v Veliki Britaniji

ESPA UK (European Student Placement Agency) je zaposlovalna agencija, ki išče najboljše evropske študente za pripravništva v Veliki Britaniji. Pripravništva vključujejo pokrite stroške bivanja in prevoza, vendar niso plačana, razen če ni drugače individualno določeno.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.