Ani je CELTA odprla vrata v svet

Rok za prijave so podaljšali do 31.05.2012!

Jezikovni center MINT International House Ljubljana v sklopu svetovne akcije ob 50-letnici prvega International House tečaja o metodiki in didaktiki za učitelje angleščine  organizira natečaj z glavno nagrado tečaj Cambridge CELTA (Certificate in English Language Teaching to Adults), ki je vredna skoraj 1.200 evrov. Rok za prijavo na natečaj so podaljšali do 31. maja 2012.

Vsem mladim, ki želijo potovati po svetu, spoznavati druge kulture in pridobiti delovne izkušnje v tujini, ponuja MINT International House Ljubljana s tečajem CELTA odlično priložnost, da se jim te želje izpolnijo. Ani so se! Tole je njena zgodba:

Moje ime je Ana Jereb in trenutno živim in delam v Moskvi, Rusiji, kot učiteljica angleščine.

Vedno me je vleklo v tujino, videti in doživeti širni svet sem si želela bolj kot karkoli drugega, zato sem se tudi odlocila študirati kulturno antropologijo na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Toda izkazalo se je, da mi to ne bo nič kaj pomagalo pri možnostih dela v tujini. Prej bi lahko rekla, da so moje možnosti spoznavanja sveta zaradi nizke zaposljivosti kulturnih antropologov,  skoraj nemogoče.

Potem sem pa nekega dne na internetu zasledila, da bi lahko delala kot učiteljica angleškega jezika. Vse kar bi poleg odličnega znanja angleščine potrebovala, je CELTA. Na hitro sem poiskala, kaj to je in ali lahko tečaj opravim v Ljubljani. Ugotovila sem, da je Mint International House pooblaščeni center Univerze Cambridge in od 2006 izvajajo CELTO v Ljubljani. Naslednje leto sem zbrala dovolj denarja in – voila! Svet se mi je odprl.

Najprej sem odšla živeti v Moskvo in se po priporočilu Mojce Hergouth Koletič, direktorice Mint International House Ljubljana, zaposlila na International House v Moskvi. Po koncu pogodbe sem se preselila v Milano, tudi tam sem delala za International House.  Po zaključku pogodbe v Italiji sem se preselila v Mehiko, ravno tako sem bila zaposlena na International House.  In lani maja sem prišla nazaj v Moskvo.

Ljubim svoje življenje in upam, da se bodo mnogi med bralci tega besedila odločili za podobno življenjsko pot kot sem se jaz. Najti delo je skorajda smešno lahko. Plačilo je odvisno od države, kamor greš (v Rusiji na primer se da zaslužiti veliko, medtem ko je v Mehiki to težje ali včasih nemogoče). Prijatelje in znance spoznaš med neverjetno mešanico narodnosti (in Slovenci smo prava eksotika v tej združbi!).

Vem, da je selitev v tujino včasih strašljiva ideja, toda verjemite mi, nič hudega se ne zgodi. Če bi koga zanimalo več podrobnosti , mi lahko pošljete mail z vprašanji in z veseljem bom odgovorila nanja. Moj e-mail naslov lahko dobite na Mint International House: info@mint.si.

Več informacij o natečaju tukaj, pišete pa lahko na info@mint.si ali pokličete na telefonsko številko 01 300 4 300.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.