Beta Gamma Sigma

Beta Gamma Sigma je združenje najboljših študentov poslovnih šol in ker ima Ekonomska fakulteta akreditacijo AACSB je del tega združenja.

Beta Gamma Sigma je mednarodno združenje najboljših študentov.  Gre za častno združenje najboljših študentov in diplomantov poslovnih ved, ki so ga ustanovile leta 1913 tri univerze v ZDA. Njegovo poslanstvo je nadgraditi akademsko odličnost ter preko mreženja in ustvarjanja različnih priložnosti spodbujati osebni in strokovni razvoj svojih članov.

 

Ime izhaja iz grščine in sicer črke grške abecede pomenijo B-čast (Bebaeos), Γ- modrost (Gnosis) in Σ-prizadevnost, iskrenost (Spoude). Po letu 1921 je včlanitev omejena izključno na študente AACSB akreditiranih šol. 

Na Ekonomski fakulteti v Ljubljani je ustanovljen klub Beta Gamma Sigma (Klub BGS EF). V klub imajo pravico do včlanitve študenti z najboljšim študijskim uspehom, ki so opravili vse izpite v času izvedbe programa in ob tem dosegli povprečno oceno najmanj 8,5. Na dodiplomskem študiju k včlanitvi povabijo 10% študentov, na magistrskih programih poslovnih ved pa 20% najboljših študentov. Prav tako se lahko v klub včlanijo vsi študenti Ekonomske fakultete, ki so dosegli naziv doktorja znanosti.

 

Članstvo je do življenjsko in prinaša številne ugodnosti včlanitev pa je možna le s povabilom. 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.