”Bi ŠOU na EKO? Pridruži se jim!”

Ekipa EKO ŠOU, ki deluje pod okriljem Študentske organizacije Univerze v Ljubljani (ŠOU v Ljubljani), v prihodnjem tednu organizira dve okoljski predavanji. Svoj pogled in znanje o podnebnih spremembah bosta tokrat z udeleženci delili priznani predavateljici, klimatologinja, prof. dr. Lučka Kajfež Bogataj, ter direktorica Slovenske fundacije za trajnostni razvoj – Umanotera, mag. Vida Ogorelec Wagner.

Prof. dr. Lučka Kajfež Bogataj: Kdo se boji podnebnih sprememb? – torek, 8. december 2009, ob 18. uri na Pravni fakulteti (Modra dvorana).
Svetovno priznana slovenska klimatologinja, ki vztrajno in vse bolj naglas opozarja na podnebne spremembe in pomen okolja, ena izmed slovenskih pionirk pri raziskovanju vpliva podnebnih sprememb. Prisluhnite eni od sodobitnic Nobelove nagrade za mir leta 2007!

Mag. Vida Ogorelec Wagner: Podnebno sporočilo – četrtek, 10. december 2009, ob 18. uri na Filozofski fakulteti (Modra soba).

Kaj se dogaja s podnebjem na našem planetu? Kje so vzroki za spremembe? Kje so rešitve? Predavanje izhaja iz predstavitev Ala Gora v dokumentarnem filmu Neprijetna resnica, za katerega je predavateljica pridobila avtorjevo licenco. Predavanju bo sledil pogovor pod geslom “Kdo, če ne mi? Kdaj, če ne sedaj?”

Projekt EKO ŠOU pod okriljem ŠOU v Ljubljani deluje od novembra 2009. Namen ekipe, ki ga sestavlja, je združiti študente vseh članic Univerze v Ljubljani, ki se zavedajo okoljske problematike, izginjanja mnogih živalskih in rastlinskih vrst in nenazadnje tudi našega življenjskega prostora zaradi neustreznega ravnanja in načina življenja. Več informacij o EKO ŠOU lahko dobite na eko@sou-lj.si ter na EKO ŠOU Facebook fan page.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.