Bob Dylan v dvorani Stožice 25. junija!

Bob Dylan and his Band: 25.junij 2015, Dvorana Stožice.

četrtek, 25.6.2015, bomo imeli ne le državni, temveč tudi glasbeni praznik, saj bo v dvorani Stožice za vas igral človek, ki je poosebljena glasbena zgodovina in eden največjih, kar jih je – dame in gospodje, Bob Dylan s svojim bendom!

 

V Ljubljani bomo imeli priložnost letos že četrtič slišati Boba Dylana, enega največjih glasbenikov vseh časov, prvič v dvorani Stožice. Dylan je eden najpomembnejših in prepoznavnih glasbenikov 20. stoletja, ki je s svojimi odličnimi albumi in številnimi že skoraj ponarodelimi skladbami narekoval ne le glasbeni, temveč celoten družbeni tempo 60. let 20. stoletja in ohranil status vrhunskega pisca glasbe in besedil vse do danes, ko ima za sabo kar 36 studijskih albumov in preko 120 milijonov prodanih plošč. Zadnji album Shadows In The Night je album priredb pop standardov in je že v prvem tednu prišel na vrh britanske lestvice. Dylan je s tem podrl dva rekorda – pri 73. letih je najstarejši glasbenik, ki je prišel na 1. mesto britanske lestvice, hkrati pa je že neverjetnih 52 let od njegovega prvega albuma na 1. mestu – Freewheelin’ Bob Dylan iz leta 1963.

 

Za svoje glasbeno poslanstvo je Dylan prejel ogromno nagrad in je že od leta 1988 član Rock’n Roll Dvorane slavnih. Revija Rolling Stone ga je proglasila za drugega največjega glasbenika vseh časov, takoj za The Beatli, njegov kultni komad Like A Rolling Stone pa za najboljšo pesem vseh časov. Ameriški predsednik Barack Obama mu je leta 2012 za njegove zasluge pripel najvišje državno priznanje – medaljo svobode in ob tem izjavil, da ni večjega glasbenika v ameriški glasbi.

 

Dylan igra v živo več kot katerikoli drugi glasbenik njegovega kalibra in je že od leta 1988 na svoji Never Ending turneji, v okviru katere odigra letno v povprečju skoraj 100 koncertov – vse skupaj že preko 2.600 nastopov in pot ga je že trikrat zanesla v Ljubljano – v letih 1991, 1999 in 2010.

Bob Dylan in njegov zadnji intervju.


Cene vstopnic od 46,00 eur dalje!

Prodaja vstopnic:  www.eventim.si in ostala prodajna mesta.

Mi bomo definitivno tam, sevidimo!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.