Brez meja uresničuj svoje sanje

Zavod Ypsilon v četrtek, 23. februarja 2017, ob 19. uri v SiTi Teatru prireja dogodek Speak Up! No Limits! inspired by Lidl Slovenija. Na dogodku bodo spregovorili o mejah, ki otežujejo doseganje ciljev in vas s pomočjo izbranih govornikov motivirali, da stopite iz svoje cone udobja.

Tradicija, ki stremi k spreminjanju družbe

Če prvič slišite za Ypsilon (http://ypsilon.si/), naj samo na kratko povzamem: Zavod Ypsilon povezuje mlade med 20. in 30. letom, gre pa predvsem za tiste slovenske mladeniče in mladenke, ki imajo močne ambicije, da izstopijo iz povprečja. Želijo spreminjati svet, se učiti in deliti znanje, zato so tovrstni dogodki zanje še toliko bolj pomembni.

Speak Up! No Limits! inspired by Lidl Slovenija bo tudi letos tisti izjemni dogodek, ki bo povezal proaktivne mlade z vsemi ostalimi, ki želijo pozitivno vplivati na družbo. »Dogodek izkazuje medgeneracijsko sodelovanje, ki je temelj Ypsilona,« je povedala direktorica Zavoda Ypsilon, Anamarija Meglič. »Glede na to, da je to že četrti Speak Up dogodek, lahko rečemo, da postaja del tradicije Ypsilona. Z dogodkom smo povezali veliko ljudi, ustvarili čudovito energijo, povabili zelo navdušene govornike, ki so premaknili meje glede vseh različnih tem, na katere smo doslej opozarjali.«

Meja ni nebo, meje so v naših glavah

Na letošnjem Speak Up! No Limits! inspired by Lidl Slovenija bo Zavod Ypsilon opozoril na meje, ki si jih postavljamo v lastnih glavah. Zato bodo na oder povabili izjemne govornike, ki so storili korak naprej, se odpovedali lastnim preprekam in presegli pričakovanja okolice.

Miha Mazzini s svojim umetniškim ustvarjanjem že več desetletij orje ledino v slovenskem kulturnem prostoru. Pridružili se mu bodo mladi režiser Miha Kačič ter drugi zanimivi gostje, ki bodo spregovorili o svojih navdihujočih izkušnjah. Govornike bomo razkrivali postopoma, zato se pripravite na nekaj prav posebnih presenečenj.

»Želimo spregovoriti in ozaveščati o mejah, ki si jih običajno postavljamo v glavah in so naš največji sovražnik na poti do uspeha. Z uspehom mislim tisto, kar vam je v življenju najbolj pomembno. Da upate sanjati, sanje uresničite in se ne ustavljate na poti k uspehu,« je pojasnila Sabina Đuvelek, strokovna direktorica Zavoda Ypsilon.

Speak Up tokrat v sodelovanju z Lidlom Slovenija

Speak Up! No Limits! inspired by Lidl Slovenija (http://www.boljsi-svet.si/) je pomemben dogodek, ker v Sloveniji potrebujemo več zavedanja, da lahko dosežemo vse, če le hočemo. Po mnjenju Anamarije Meglič je to še posebej pomembno sporočilo, ki ga mora prejeti čim več ljudi: »Mladi smo omejeni s pritiski družbe, zato hočemo pokazati, da nam ni vseeno za našo državo in našo prihodnost. Še toliko bolj pa smo ponosni, če lahko s tovrstnim sporočilom pritegnemo partnerje, ki nas razumejo in ki tudi sami navdihujejo s svojimi projekti. Zato se zelo veselimo priložnosti, da skupaj z Lidlom Slovenija ustvarjamo boljši svet.«

Temu mnenju se pridružujejo tudi v Lidlu Slovenija: »Želimo spodbujati razmišljanje, da se je potrebno za uresničitev svojih sanj aktivirati, premagati ovire, da se moraš v življenju stalno razvijati in učiti, pa tudi, da smo skupaj močnejši ,« je dodala Tina Cipot, vodja korporativnega komuniciranja v Lidlu Slovenija. »Tovrstno zmagovalno miselnost širimo s svojimi projekti v okviru trajnostne pobude Ustvarimo boljši svet zadnjih nekaj let med našimi kupci, zaposlenimi, poslovnimi partnerji. Ne nazadnje smo se zato lani podali v sodelovanje s slovenskimi paraolimpijci, ki so enkraten navdih za tovrstno nepremagljivo energijo in vztrajnost. Tako je tematika za letošnji dogodek Speak Up! No Limits! inspired by Lidl Slovenija, ki nagovarja premagovanje ovir, odlično sovpadala z našo usmeritvijo in verjamemo, da bo dogodek vsem udeležencem v velik navdih.«

Kratka zgodovina pogovora o pomembnih temah

Pred štirimi leti, ko so v Zavodu Ypsilon začeli prirejati Speak Up dogodke, jih je gnala vizija, da spregovorijo o pomembnih temah, o katerih se po mnenju Sabine Đuvelek v slovenskem prostoru ne govori dovolj: »Začeli smo s tematiko Failure vs. Success, saj menim, da pri nas na neuspeh gledamo zelo napačno. Mladim in vsem ostalim smo želeli sporočiti, da je neuspeh odskočna deska za uspeh in da ga je potrebno dojemeti kot novo učno izkušnjo.«

Drugi Speak Up se je dotaknil vloge žensk v 21. stoletju. Ypsilon je na dogodek povabil uspešne ženske, ki so spregovorile o izzivih, s katerimi se soočajo v življenju. Leto za tem je bil organiziran Speak Up Y.conect, ki je izpostavil pomembnost povezovanja in načine, kako s širjenjem družbene mreže lahko dosežemo višje cilje. Dogodek se je navezoval na koncept mentorstva, ki ga Zavod Ypsilon spodbuja z Mentorskim programom Uči se od najboljših (https://www.mentorstvo.si/sl/). Po njihovem mnenju morajo mladi poiskati ljudi, ki jim bodo pomagali pri osebnem in kariernem razvoju. »Z izkušnjo mentorstva se izognemo ponavljanju istih napak in se ogromno lahko naučimo od drugih,ki so že prehodili podobno pot,« je povedala Sabina Đuvelek.

Špela Sodja

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.