Čas je za novo “rundo”

V teku je študentska krvodajalska akcija “Častim pol litra”

Vsaka četrta oseba bo enkrat v življenju potrebovala darovano kri. Vsak krvodajalec pa lahko že v desetih minutah, kolikor traja odvzem krvi, pomaga, da kar tri življenja tečejo dalje. Tega se tako na ŠOS kot tudi študentje zavedajo in solidarno pomagajo s tradicionalno krvodajalsko akcijo “Častim pol litra!
 
Študentska krvodajalska akcija je že tradicionalen projekt Študentske organizacije Slovenije (ŠOS). Študentje tako vsakoletno izvedejo dve tradicionalni krvodajalski akciji (pomladi in jeseni) pod sloganom »Častim pol litra!«. Od začetka izvajanja projekta do danes število krvodajalcev stalno narašča, rekord pa so študentje dosegli s kar 1.664 krvodajalci (v posamezni akciji).
 
Tokratna jesenska študentska krvodajalska akcija bo potekala skozi celoten oktober, kri pa bo možno darovati v različnih krajih po Sloveniji, v organizaciji študentskih organizacij ŠOU-Lj, ŠOUM in ŠOUP ter številnih študentskih klubov.

Seznam terminov in lokacij je objavljen na spletni strani www.castimkri.si in FB strani “Častim pol litra”.
 
Vsi študenti, ki lahko darujejo kri, so vabljeni, da se ponovno številčno odzovejo povabilu in častijo rundo, ki rešuje življenja. Študenti, ki jim predlagani termini ne ustrezajo, pa so vabljeni, da se kadarkoli zglasijo na območnih enotah Zavoda RS za transfuzijsko medicino, saj so potrebe po krvi skozi vse leto velike.
 
Aleksandar Spremo, predsednik ŠOS: “Upamo, da nam bo tudi tokrat uspelo z informacijo doseči širšo javnost, predvsem pa študente in jih spodbuditi k darovanju. V Sloveniji vsak dan potrebujemo med 300 in 350 krvodajalcev, da zadostimo dnevnim potrebam po krvi, tovrstne krvodajalske akcije pa so ključne za to, da lahko v Sloveniji sami pokrivamo potrebe lastnega zdravstva po krvi.”
 
Tudi tokrat bo za krvodajalce dobro poskrbljeno, saj bo ob malici vsak darovalec prejel tudi simbolično darilo, ki so ga zagotovile Lekarne Maribor.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.