Darila lahko izdelate tudi sami

Bliža se novo leto in s tem čas obdarovanj. Dragih daril, ki jih ure in ure iščemo po trgovinah in izgubljamo v mrzličnem iskanju le živce, se več ne veselimo. Pritegnejo pa nas doma izdelana darila, za katera vemo, da so bila narejena za nas z ljubeznijo, oseba takrat ni bila pod stresom in je mislila le na nas, kako nas s tem osrečiti. Zato obdarujte raje s svojim lastnim izdelkom ali prispevkom k darilu. Pa še finančno vas ne bo preveč obremenjevalo.

 

Razni domači izdelki

Pokukajte v knjige ali pobrskajte po spletu in poiščite kakšne dobre recepte za domačo marmelado, liker, specite domače piškote ali še bolje več različnih vrst, podarite suho sadje ali čokoladice v lepo okrašenem steklenem kozarcu ali pisani papirnati škatli, naredite različne kise ali olja, domače čaje, morda celo šampon, milo, kopel, kremo ali kaj drugega. Ali pa dajte v steklen kozarec sestavine za pripravo piškotov, ga okrasite in zraven priložite recept za pripravo, kakšen modelček itd. Če znate plesti ali pa se tega naučite, za bližnje naredite nogavice, rokavice, šal, kapo …

 

Večni aktualni nakit, torbe, majice

Nakit lahko izdelate tudi za moške. Tudi za moške lahko naredite preprosto, domiselno in unikatno zapestnico ali celo verižico iz odvečnih matic in spletene navadne vrvice. Ženske nimajo nikoli preveč torbic, zato so ročno izdelane in unikatne torbice vedno dobrodošle. Ali pa toaletna torbica, etui za očala, telefon itd. Razmislite, koga bi razveselila zabavna majica s prav posebnim sporočilom. Na navadno enobarvno majico narišite ali napišite kaj šaljivega ali zanimivega v povezavi s tem, kar ima obdarovanec rad ali na kar vas spominja. Lahko dodate kakšno šaljivo sporočilo ali pa majico okrasite z odtisi svojih nog in rok.

Podarite lahko tudi domačo kopalno sol z dodatki eteričnih olj. Ali pa milo, ki ga naredite iz mila v kosu in blagega okusa, ki ga po želji obarvate z barvami za živila ter pretopite in preoblikujete z raznimi modelčki.

Nogavice, ki ne drsijo, naredite tako, da debele nogavice porišete z dimenzionalno barvo za tekstil, ki preprečuje drsenje.

Ročno okrašen okvir za sliko je prav tako zanimivo darilo. Kupite preprost okvir za sliko, lahko je plastičen, kovinski ali lesen. Vsakršne druge manjše podrobnosti izberite glede na to, kaj ima obdarovana oseba rada, lahko jih celo izrežete iz revij. V okvir lahko vložite kakšno skupno sliko oziroma sliko kakšnega skupnega nepozabnega dogodka, izleta, potovanja ali drugega dogodka.

Zelo zanimivo darilo je lahko tudi odštekan obesek na usnjeni vrvici. Ali pa izdelajte koledar ali album s slikami vaših skupnih trenutkov. Ali podarite skodelico z imenom in kakšen dober čaj zraven. Sami po vzorcu izdelajte družabno igro ali karte, večjo sliko razrežite in nastane sestavljanka.

Osebni kuponi

Naredite svoje unikatne kupone in jih podarite, npr. en velik objem, pospravljanje stanovanja, pomivanje posode, sprehajanje psa, košnja trave itd.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.