Dež na KKŠ Summer festu ni ustavil Korošcev!

Minuli vikend je Koroška utripala v ritmih KKŠ Summer festa, ki je prinesel dneva nepozabnih glasbenih koncertov, druženja in zabave. Na idilični lokaciji Ivarčkega jezera je nastopilo preko 20 glasbenih izvajalcev, ki so zadovoljili pričakovanja tako organizatorjev kot tudi obiskovalcev.

Klub koroških študentov je v sodelovanju s podjetjem Peca Commerce organiziral prvi dvodnevni fest, ki je potekal v neokrnjeni pokrajini Ivarčkega jezera pod osrčjem Uršlje gore – KKŠ Summer fest. Čeprav vreme ni bilo nič kaj poletno, saj se je ohladilo in oba dneva deževalo kot za šalo, je raznolik program poskrbel za vse okuse in ne glede na oblake in deževje mnogim pričaral nepozaben zaključek poletja. Organizatorji so namreč poskrbeli za dovolj šotorov – oba odra, tako glavni kot elektro, sta bila namreč pokrita, zato je bila izvedba. V petek so glavni oder zavzeli Los Ventilosi, sledili so domači rockerji Nitrox, pa irski ritmi skupine Happy Ol’McWeasel. Vrhunec večera je vsekakor bila Siddharta, ki je obudila nostalgične spomine in dodobra razgrela šotor. Za njimi so nastopili znani in zabavni Idrijčani, in sicer Zablujena Generacija, za odličen zaključek pa so poskrbeli RDDNDRN. Petkov program glavnega odra je povezoval Dj Ney. Na elektro odru pa so odmevali  BELTEK, MIKE VALE, Vanillaz, DenyDoom, DeanDeen & Cleek ter Duck J.

Predvideno sobotno športno in animacijsko dogajanje je zaradi slabih vremenskih razmer žal odpadlo, v sobotnem večeru pa so občinstvo zabavali Društvo mrtvih pesnikov, Muff, I.C.E, Farty Animals, največja zvezda sobotnega večera pa je gotovo bil znani glasbenik svetovnega kova – Tony Cetinski. Na elektro odru pa so množico za mešalko navduševali Danza Macabra, Tion, B*d, Kundi institut ter Sim.

Kot posebno zanimivost na festu gre izpostaviti prvič v Sloveniji izveden Socyevent, ki je obiskovalcem omogočal interakcije na Facebooku s poslanimi sms sporočili. Uporabniki tako niso potrebovali dostopa do interneta, prav tako ne pametnega telefona – le gsm signal. Tako je bil tekom samega dogajanja KKŠ Summer festa omogočen pretok informacij iz dogodka na Facebook v realnem času.

Organizatorji kljub nenaklonjenosti vremena obisk KKŠ Summer festa ocenjujejo kot zelo dober – v dveh dneh ga je obiskalo preko 3000 mladih ter mladih po srcu ne samo iz Koroške, temveč tudi ostalih regij širom Slovenije. Več mesecev truda se je obrestovalo – Korošci so dočakali vikend, ki je poskrbel za še večjo prepoznavnost Kluba koroških študentov. KKŠ bo vsekakor ohranjal tradicijo letnih ter zimskih festivalov, saj so med študenti pozitivno sprejeti, njihova številčna obiskanost pa izkazuje željo po več tovrstnih dogodkih.

 

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.