Dijaško in študentsko tekmovanje v izdelavi električnih koles

Laboratorij za energetiko – Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru, že četrto leto zapovrstjo organizira tekmovanje v izdelavi električnih koles. Osnovni namen tekmovanja je spodbuditi ustvarjalnost dijakov in študentov tehnike, predstavitev novih rešitev na področju električno podprtih pogonskih sistemov za kolesa ter prenos razvitih rešitev v tržno zanimive izdelke.

 

Z dogodkom, ki poteka pod okriljem Mestne občine Maribor in v sodelovanju s Študentsko organizacijo Univerze v Mariboru, želijo sodelujoči partnerji širiti splošno ozaveščenost o nujnosti učinkovite rabe energije v prometnem sektorju.

Tekmovanje poteka v sklopu Mednarodnega posvetovanja Komunalna energetika – Power engineering. Na letošnjem tekmovanju sodeluje šest ekip, poleg mariborskih ekip iz UM FERI in Srednje elektro-računalniške šole, še ekipe iz Šolskega centra Škofja Loka, Šolskega centra Ptuj in Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani. Tekmovalna kolesa so razdeljena v dve kategoriji in sicer cestno A-kategorijo ter odprto B-kategorijo, tekmuje pa se v treh tekmovalnih disciplinah. V dopoldanskih urah potekata tekmovanji v premagovanju razdalje in naklona na Hipodromu Kamnica ter bližnji klančini. Popoldan pa se dogodek preselil na Trg svobode, kjer poteka tekmovanje v disciplini spretnostne vožnje po poligonu.

V sklopu tretje tekmovalne discipline poteka dogodek E-mobilnosti, kjer se ekipe in že uveljavljene dobre prakse s področja energetike in trajnostne mobilnosti javno predstavijo. Za obiskovalce prireditve je podan pregled trga ultra lahkih električnih vozil, mogoče pa so tudi testne vožnje z demonstracijskimi električnimi vozili.

 

Program 11.5.2015:

  • 09:00 – 11:00   Hipodrom Kamnica; Tekmovanje v premagovanju razdalje, kjer se preverja zmogljivost baterije.
     
  • 11:30 – 12:30   Cesta za tremi ribniki; Tekmovanje v premagovanju naklona, kjer se preverja moč motorja.
     
  • 15:00 – 17:00   Trg svobode; Tekmovanje v spretnostni vožnji, kjer se ocenjuje funkcionalnost e-kolesa in Dogodek E-mobilnosti.

 

Vljudno vabljeni, da skupaj z nami doživite dan električnih koles, spoznate perspektivne gospodarske prakse in z mladimi elektrotehniki delite nepozabno praktično izkušnjo razvijanja inovativnosti ter kreativnega razmišljanja.

Več informacij lahko najdete na spletni strani http://e-bikes.uni-mb.si.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.