Dneva odprtih vrat ŠOU v Ljubljani

Ljubljana, 5. 4. 2012 – Študentska organizacija Univerze v Ljubljani v sredo, 11. aprila, in v četrtek, 12. aprila, med 9.00 in 18.00 pripravlja dneva odprtih vrat.

Na dogodek ste vabljeni študentje in vsi ostali, ki vas zanima, kako poteka delo v ŠOU v Ljubljani in njegovih zavodih. Organizacija je ob tem pripravila tudi številne zanimive brezplačne delavnice.

V sredo, 11. aprila, lahko med drugim obiščeš Kiberpipo, Radio Študent, Klub K4 in Hostel Celico, si ogledaš aktualno inštalacijo Somrak Junya Kataoke v Galeriji Kapelica ter se udeležiš tečaja bobnanja ali digitalne fotografije na Zavodu ŠOLT. Na ustvarjalni delavnici v Klubu K4 si boš lahko izdelal lovilec sanj ter si v Kiberpipi ogledal film Siniše Gačića Večni študent. Tega dne se boš lahko udeležil še brezplačnih delavnic na najrazličnejše teme – kako izpeljati projekt, delavnice o sprejemnih izpitih, o timskem delu in o študentskih pravicah. Na voljo bo tudi novinarska delavnica, na kateri ti bodo novinarji ŠOUVIZIJE, spletne televizije ŠOU v Ljubljani,  predstavili proces poteka izdelave novinarskega prispevka. Na delavnici se boš seznanil tudi z osnovami nastopanja pred kamero, osnovami snemanja in montaže.

V četrtek, 12. aprila, se boš lahko  na delavnici Uvod v časopis seznanil s procesom nastajanja in oblikovanja časnika Tribuna, na Zavodu ŠOLT pa se boš lahko udeležil uvodnega tečaja norveškega jezika ali tečaja za voditelja čolnov. Med delavnicami boš lahko izbiral med temami, kako napisati dobro motivacijsko pismo, življenjepis in kako se pripraviti na zaposlitveni razgovor, javno nastopanje ter kako se uspešno prijaviti na razpise. Tistim, ki vas zanimata študij in praksa v tujini, je namenjena delavnica Kako postati Erasmus študent/praktikant.

Oba dneva bodo potekali tudi vodeni ogledi po organizaciji in nekaterih njenih zavodih, in sicer ob 9.30, 12. 30 in 15.30. Študentje se sicer lahko dneva odprtih vrat udeležite kadar koli, obvezna je le predhodna prijava na delavnice. Prijavnica je na voljo tukaj.

 

Vsak izmed udeležencev katerega izmed dnevov odprtih vrat ŠOU v Ljubljani si bo lahko po ogledu izdelal svojo ŠOU majico. Vsak dan ob 10.00 vas bo pričakala vitaminska malica, oba dneva pa boste lahko sodelovali v kvizu o ŠOU v Ljubljani in si prislužili lepe nagrade.

 

Program dneva odprtih vrat ŠOU v Ljubljani in termini posameznih ogledov in delavnic so na voljo na spletni strani ŠOU v Ljubljani, točneje na povezavi http://www.sou-lj.si/novo/index.php?option=com_content&task=view&id=1823&Itemid=1 .

Pridi tudi ti!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.