Dobrodelna akcija Študentskega sveta Univerze v Mariboru “Za igriv otroški nasmeh”

Študentski svet UM, v sodelovanju z Zvezo prijateljev Mladine Maribor, že tretje leto zapored organizira akcijo zbiranja igrač in sladkarij za otroke iz socialno ogroženih družin.

Študentski svet Univerze v Mariboru, v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Maribor, tudi letos organizira predpraznično dobrodelno akcijo zbiranja igrač in sladkarij za otroke iz socialno ogroženih družin, poimenovano »Za igriv otroški nasmeh«. Na ta način želijo otrokom pomagati in jim vsaj nekoliko polepšati prihajajoče praznike. Študentje, zaposleni na Univerzi v Mariboru in tudi vsi ostali, lahko igrače in sladkarije darujejo v knjižnicah fakultet Univerze v Mariboru, v Univerzitetni knjižnici Maribor ter na Rektoratu UM (v Študentski pisarni) do ponedeljka, 14. decembra 2015. Zbrana darila bodo namenjena Zvezi prijateljev Mladine Maribor,  ki bo v božičnem času obdarovala socialno ogrožene otroke. Letošnja akcija poteka že tretje leto zapored,  do sedaj pa se je izkazala za zelo uspešno.

Predsednica stalne delovne komisije za socialne zadeve Študentskega sveta UM Špela Mlakar je o letošnji akciji povedala: “Študentje Univerze v Mariboru že več let jasno kažemo, da nam je še kako mar za stisko ljudi in da smo sposobni stopiti skupaj ter pomagati tistim, ki to najbolj potrebujejo. Upam in prepričana sem, da bomo ponovno osrečili mnogo otrok iz socialno ogroženega okolja ter jim vsaj za nekaj trenutkov narisali nasmeh na obraz.”

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.