DRŽAVNO UNIVERZITETNO PRVENSTVO V SMUČANJU IN DESKANJU 2011

Slovenska univerzitetna športna zveza (SUSA), krovna organizacija lokalnih univerzitetnih zvez in članica Mednarodne univerzitetne športne zveze FISU skrbi za organizacijo državnih univerzitetnih prvenstev in udeležbo študentov na mednarodnih tekmovanjih. V petek, 25. marca tako na Rogli organizira Državno univerzitetno prvenstvo v smučanju in deskanju.

Prireditev bo izvedla članica SUSA – Univerzitetna športna zveza Maribor (UŠZM), ki je dogodek poimenovala snow party, saj bodo poleg samega tekmovanja študentom ponudili ogromno spremljevalnih aktivnosti. V petek, 25. marca 2011 se bo ob 9.30 začela tekma alpskih smučarjev na progi Jasa, takoj zatem pa se bodo pomerili še deskarji (predvidoma ob 12.30). Na tekmovanje se lahko prijavi vsak s statusom študenta na kateremkoli visokošolskem zavodu v Sloveniji v tekočem študijskem letu, zmagovalci in zmagovalke pa si bodo pridobili naslov državnega univerzitetnega prvaka-inje v smučanju oziroma deskanju na snegu za leto 2011 in pravico do nastopa na Zimski univerzijadi leta 2013, ki bo v Mariboru. Študentje se lahko na dogodek prijavijo v Ljubljani (Šoušport, Športna zveza Univerze v Ljubljani), Kopru (Univerzitetna športna zveza Primorske) ter v Mariboru (Univerzitetna športna zveza Maribor). Organizirani bodo tudi prevoz iz teh treh regij. Pričakujemo udeležbo okoli 200 študentov.

SUSA je za študente pripravila sofinancirane pakete smučanja, tekmovanja in zabave, zainteresirani pa bodo lahko na Rogli smučali kar cel vikend. Po tekmi bo na izteku proge Mašinžaga nastopila srbska skupina S.A.R.S., eden najbolj vročih bendov na Balkanu ta hip. Podelitev priznanj za najboljše tri bo takoj po koncertu, zabava pa se bo nato nadaljevala s koncerti skupin Superhiks, Emkeja z bendom, Slon in sadež ter P4B dj’s. Poleg tega se bodo vse dni odvijale razne nagradne igre, promocijski programi in druga animacija, saj se državno univerzitetno prvenstvo odvija v okviru Freestyle weeka.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.