Dvorana slavnih rock’n’rolla tudi na Japonskem

Dvorana slavnih rock’n’rolla načrtuje svojo prvo mednarodno širitev. Glasbeni muzej s sedežem v Clevelandu v ameriški zvezni državi Ohio bo svojo prvo izpostavo v tujini odprl na Japonskem, ki prestavlja največji svetovni glasbeni trg takoj za ZDA. Predsednik dvorane slavnih Greg Harris je ob tem poudaril, da je rock’n’roll univerzalni jezik.

 

Dodal je, da je Japonska kot drugi največji glasbeni trg na svetu idealna za prvo mednarodno širitev Dvorane slavnih rock’n’rolla. Septembra bodo v Tokiu odprli prvo razstavo, pozneje bo Dvorana slavnih rock’n’rolla na Japonskem našla stalno domovanje. V njej bodo pripravljali svoje lastne vsebine ter predstavljali razstave, ki jih bodo na Japonsko posredovali iz ZDA, piše francoska tiskovna agencija AFP. Dvorana slavnih rock’n’rolla je bila ustanovljena leta 1983. Leta 1995 so v Clevelandu odprli muzej, ki ga je načrtoval arhitekt I. M. Pei. Danes je ena največjih turističnih znamenitosti v mestu. Dvorana slavnih rock’n’rolla je posvečena najbolj vplivnim glasbenikom, producentom in umetnikom, ki so zaznamovali zgodovino te glasbene zvrsti. Do vpisa so upravičeni pod pogojem, da so prvi album izdali pred najmanj 25 leti.

 

Kot prvi so bili uvrščeni Little Richard, Elvis Presley, Fats Domino, Ray Charles, Chuck Berry, Sam Cooke, The Everly Brothers, Buddy Holly in Jerry Lee Lewis.

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.